TravelPro sprak met Kassie de Waal, de voor de Nederlandse reismarkt bekendste Zuid-Afrikaanse reisleider. In een openhartig gesprek vertelde hij dat hij helemaal niets meer heeft. Twaalf jaar werkte hij voor OAD, maar na het faillissement had hij – in tegenstelling tot Nederlandse medewerkers – geen recht op een uitkering. “Ik heb alles gegeven, Oad was mijn alles ik was Oad Afrika”, aldus Kassie. “Maar toen kwam ik testaan – bankrotskap van Oad Reizen – laaste maand salaris krijgt ik niet en ik wordt geconfronteerd met de feiten dat ik te gelovige was dat alles goed was. Krijg melding dat ik niet geregtig was op geen uitbetaling of bystand.”

Kassie kon na het faillissement van OAD niet meer rondkomen met een half jaar werken als reisleider zonder voorgefinancierd te worden. En op hulp van de familie Ter Haar hoefde hij ook niet te rekenen. “Hoe kan dit wees dat die eienaars van Oad Reizen in hun privé hoedanigheid kan voort gaan zonder vervolgen of verantwoordelijk. Die eienaars kan met n stevige bankrekening voort gaan met hun allerdaagse lewens  en hun levens het niet verander nog minder hun lewenstyl – vakanties. De vette katten loopt rond tewyl andere teen muren vastloopt en vegten om n broodram op de tafel neer te zetten. Mijn verzoek na de ter Haar familie om redelijk geldelijk  hulp het op doven oren geval.”

Momenteel verblijft hij bij vrienden omdat hij zijn huis uit moest. “Tot ik, over twee maanden, met mijn nieuwe baan kan beginnen, moet ik vechten om in leven te blijven,” aldus Kassie. De branche is geschokt en leeft erg met hem mee, gezien de vele reacties op social media. Om hem een hart onder de riem te steken en te zorgen dat hij ook deze laatste maanden kan rond komen zet TravelPro een inzamelingsactie op.

Tom van Apeldoorn, uitgever en hoofdredacteur van TravelPro: “De reacties naar aanleiding van ons interview met Kassie waren overweldigend, mensen leven ontzettend mee in de branche met deze prachtige man. Ik heb zelf ook hele goede herinneringen aan Kassie van mijn reis met hem door Zuid-Afrika. Het is zo oneerlijk wat hem is overkomen, vandaar deze actie om hem op zijn minst die twee maanden door te helpen.”

Donaties kunnen overgemaakt worden op rekeningnummer NL87INGB0006373003 ten name van TravelPro B.V., onder vermelding van Kassie de Waal.