Einde in zicht voor reisbureau De Opmaat

Reisbureau De Opmaat van René Kuzee heeft financieel vermogen aangevraagd. Het is Kuzee en zijn compagnon Dennis Sanders niet gelukt om financiële steun te krijgen van de Rabobank. Er wordt door de curatoren nog gekeken naar de mogelijkheden van een doorstart. De Opmaat bestond dertien jaar.

Twee jaar geleden breidde Kuzee uit met vestigingen in Bergambacht en Gorinchem plus een tweede filiaal in de Zilverstad Schoonhoven. In de krant ‘Het Kontakt’ geeft Kuzee een toelichting op het faillisement: ‘Als je dan in de zomer de balans opmaakt, kom je erachter dat de omzet heel sterk is gedaald. Cijfers noemen vind ik irrelevant, maar het gaat niet om vijfduizend euro. We hebben op het verkeerde moment geïnvesteerd. Banken zijn niet meer zo scheutig. Het was zelfs zo dat de bank zich nog scherper ging opstellen, waardoor na de zomer diverse betalingen aan reisorganisaties afgekeurd werden. Daardoor kwamen we acuut verder in financiële problemen. Als dan de Rabobank, onze belangrijkste crediteur, zegt: ‘het is over’; wat moeten wij dan nog? Ik zit rustig te praten, maar ben emotioneel volledig uit balans; mijn hele wereld staat op z’n kop. Mijn gezin staat letterlijk op de keien. Huis en inboedel – het komt allemaal in handen van de curator. Ik heb bescheiden geleefd. Ik heb een gewoon huis, geen duur wagenpark en geen villa op de Bahama’s. Ik heb me dertig jaar het slampampers gewerkt, en dan zeggen: het leven is vallen en opstaan? Nou, ik ben keihard gevallen en of ik opsta is nog maar de vraag. Wat ons nu rest is de bedelstaf’.

Ook Aerotravel, mede handelend onder Reisburo Holidaymaker, te Maastricht Airport (Vliegveldweg 120) is op 26 januari 2010 failliet is verklaard.

Reageer met Facebook:

reacties

Reacties

 1. Martyn Valkhoff Sky Tours zegt

  Beste Rene,

  Zet hem op…en kom sterk terug!!
  Take care.

  Groet Martyn Valkhoff

 2. Michel Kuijs zegt

  Beste Rene,
  Wat een ellende. Heel veel sterkte.
  Hopelijk komen er snel weer lichtpuntjes.
  Groeten, Michel