Nieuws

‘Schade luchtvaart 1,7 miljard dollar’

Deel dit artikel

De IATA meldde dat de aswolk vanuit IJsland de luchtvaart meer dan 1,7 miljard dollar heeft gekost. De IATA noemt de huidige crisis ‘rampzalig’ voor de luchtvaart. Vorig jaar verloren de luchtvaartmaatschappijen gezamenlijk al 9,4 miljard dollar door de economische situatie. Dit jaar was vóór de vulkaan in IJsland een verlies van 2,8 miljard dollar voorzien. Zwaar getroffen Europese maatschappijen, nemen daarvan 2,2 miljard dollar voor hun rekening. IATA merkte op dat luchtvaartmaatschappijen ook kosten besparen doordat de brandstofrekening ongeveer 110 miljoen dollar per dag lager uitvalt. Tegelijkertijd hebben zij hogere kosten voor extra dienstverlening aan klanten.
De brancheorganisatie wil nu dat de regels voor de luchtvaart tijdelijk wordt versoepeld. Verder is IATA van mening dat de rechten die passagiers in Europa nu hebben, in deze uitzonderlijke situatie niet zouden moeten gelden. Denk daarbij aan vergoedingen voor hotels, maaltijden en telefoontjes naar huis.

Author


Deel dit artikel
Vorige bericht

Maandag extra productavond Thomas Cook België

Volgende bericht

Duidelijk herstel meivakantie

Auteur

Sharon Evers

Sharon Evers

"De reisbranche is een interessante branche die nooit stilstaat. En dat is precies waar ik van houd. Ik houd van beweging en ben er graag als de kippen bij als er ontwikkelingen voordoen die ik in elke journalistieke vorm met jullie ga delen."