Nieuws

1,1 miljoen vakanties tijdens de voorjaars-vakantie

Deel dit artikel

Nederlanders zullen tijdens de komende voorjaarsvakantie maarliefst 1,1 miljoen vakanties ondernemen in binnen- en buitenland. Ongeveer 500.000 vakanties worden in eigen land doorgebracht en 600.000 in het buitenland. In vergelijking met vorig jaar zijn dit zo’n 150.000 vakanties minder.

De verwachte daling van het aantal voorjaarsvakanties is deels te wijten aan de gevolgen van de economische crisis. Daarnaast speelt de grote concentratie vakanties in één week een rol. De bungalow is voor tweederde van de binnenlandse vakanties populair als accommodatie. Voor wat betreft het buitenland verblijft het merendeel in een hotel, gevolgd door appartement en bungalow. De belangrijkste buitenlandse bestemmingen zijn Oostenrijk (zo’n 30%) gevolgd door Duitsland (18%) en België (14%). Voor een overzicht van uiteenlopende evenementen tijdens de voorjaarsvakantie kan men terecht op de website: www.lekkerweg.nl.

Melanie van Grunsven


Deel dit artikel
Vorige bericht

Inspiratie-brochure de Jong Intra succesvol

Volgende bericht

Special TravelPro #6: Kamperen anno 2010

Auteur

Sharon Evers

Sharon Evers

"De reisbranche is een interessante branche die nooit stilstaat. En dat is precies waar ik van houd. Ik houd van beweging en ben er graag als de kippen bij als er ontwikkelingen voordoen die ik in elke journalistieke vorm met jullie ga delen."