Nieuws

12% daling in toerisme naar Curaçao

Deel dit artikel

Het Curaçaose toeristenbureau (CTB) heeft in de eerste vier maanden van 2010 een daling geconstateerd in het toerisme naar Curaçao van 12%. Vanuit Nederland kwamen er 8% meer toeristen in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar, vanuit geheel Europa nam het aantal toeristen toe met 7%, zo meldt het Antilliaans Dagblad vandaag.

De daling van het aantal toeristen is vooral te ‘danken‘ aan het aantal toeristen vanuit Venezuela, dat afnam met 67%. Vanuit heel Zuid-Amerika nam het toerisme af met 53%. Een andere afname (16%) was de eerste vier maanden te vinden bij het aantal cruisetoeristen (200.964 dit jaar in plaats van 238.593 vorig jaar). In totaal bezochten 110.739 toeristen Curaçao. Vorig jaar waren dat nog 125.216. Een toename is naast Europa te zien vanuit Noord-Amerika (+ 31%, 20.652 dit jaar, 10.379 vorig jaar) en andere Caribische eilanden (+ 9%).

ABC Dinner Workshop
In de tweede helft van september organiseert TravelPro een ABC Dinner Workshop die in het teken staat van Aruba, Bonaire en Curaçao. Deze workshop wordt georganiseerd in samenwerking met de desbetreffende verkeersbureaus en Neckermann.


Deel dit artikel
Vorige bericht

Reisburo Actueel #26

Volgende bericht

WK-finale geen invloed op vakantie

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.