Nieuws

1,7% meer passagiers voor Schiphol in januari

Deel dit artikel

In januari van dit jaar reisden er 5,0 miljoen passagiers van, naar of via Schiphol, een toename van +1,7% ten opzichte van januari 2018. Het aantal reizigers die op Schiphol vertrokken of aankwamen nam toe met +2,9%, het aantal reizigers met een overstap bleef vrijwel constant met een toename van +0,1%. Er kwamen gemiddeld grotere toestellen naar Schiphol (+2,1% meer stoelen) met een iets lagere bezettingsgraad (-0,3%). Het aantal vliegbewegingen bleef vrijwel constant (+0,2%) in vergelijking met januari vorig jaar.

In januari reisden 3,4 miljoen passagiers van en naar Europese bestemmingen (+1,5%). Verkeer naar Krakow nam met 50% toe ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar. In Spanje zijn 5 bestemmingen die met dubbele cijfers groeien: Ibiza, Bilbao, Palma de Mallorca, Valencia en Madrid. De Canarische Eilanden verloren aan populariteit (totaal -18%).

Schiphol verwelkomde in januari 1,6 miljoen intercontinentale reizigers (+2,3%). Voor winterzon bezoeken passagiers steeds vaker een bestemming in Egypte. Het aantal reizigers naar Noord Amerika is toegenomen: Canada zag +9,6% meer reizigers en de Verenigde Staten +4,4%.


Deel dit artikel
Vorige bericht

ZRA-event ‘Word lifestyle service agent en verbeter je verdienmodel’

Volgende bericht

ANVR wijst nogmaals op SGRZ Retaildekking

Auteur

Sharon Evers

Sharon Evers

"De reisbranche is een interessante branche die nooit stilstaat. En dat is precies waar ik van houd. Ik houd van beweging en ben er graag als de kippen bij als er ontwikkelingen voordoen die ik in elke journalistieke vorm met jullie ga delen."