MSC Cruises heeft afgelopen weekend een belangrijke mijlpaal in haar geschiedenis bereikt door het verwelkomen van de 20 miljoenste passagier van MSC Cruises aan boord van de MSC Seaside. Deze belangrijke prestatie komt voort uit de uitbreiding van MSC Cruises sinds de start van de speciaal gebouwde cruiseschepen in 2003, waarna zij snel een wereldwijde speler was geworden.

Gianni Onorato, CEO van MSC Cruises: “Het bereiken van onze 20 miljoenste passagier is echt een mijlpaalprestatie voor MSC Cruises en het geeft weer hoe ver we zijn gekomen bij het bouwen aan een wereldwijd merk dat gasten van meer dan 170 nationaliteiten over vijf continenten bedient. Met het doel om onze capaciteit omstreeks 2027 te verdrievoudigen, zullen we doorgaan met het verhogen van de lat aan boord en aan de wal, en onze gasten een unieke ervaring bieden. MSC Seaside is daar het perfecte voorbeeld van: zij is één van de meest innovatieve schepen op zee qua zowel ontwerp als ervaring aan boord. Ze beschikt ook over de nieuwste en meest innovatieve milieutechnologie op zee.”

MSC Seaside voldoet niet alleen aan de hoogste internationale normen, maar ontving ook van het internationale classificatiebureau RINA, naast de hoofdnotaties, het certificaat “Green Star 3 Design”. RINA’s Green Star 3 – de nieuwste en meest uitgebreide editie van de Green Star classificaties van de RINA – erkent specifiek dat MSC Seaside de hoogste niveaus van milieuvriendelijkheid bereikt dankzij de verschillende innovatieve maatregelen die zijn getroffen om de ecologische voetafdruk te verkleinen. Deze omvatten onder meer een hybride uitlaatgasreinigingssysteem, een geavanceerde afvalwaterzuivering, systemen voor het voorkomen van olielozingen vanuit machineruimten, een ballastwaterbehandelingssysteem en het scheepsplan voor milieubeheer.