Nieuws

Aantal geannuleerde vluchten met 9% gedaald

Het totaal aantal geannuleerde en vertraagde vluchten in Nederland is het afgelopen jaar met 9% gedaald. Dit blijkt uit de cijfers van EUclaim. Vorig jaar was er nog grote stijging te zien in het aantal geannuleerde en vertraagde vluchten in Nederland.

Ondanks dat het totaal aantal uitgevoerde vluchten van en naar Nederland in 2016 is gestegen, is het totaal aantal geannuleerde en vertraagde vluchten juist gedaald met 9%. De grootste daling is te zien in het aantal geannuleerde vluchten. In 2015 werden er nog ruim 3700 vluchten geannuleerd, maar in 2016 is dit aantal gedaald naar 3231 vluchten. De daling komt voornamelijk voort uit de betere weersomstandigheden van het afgelopen jaar. Naast de dichte mist in december, is het weer afgelopen jaar vrij rustig geweest.

Het aantal vluchten waarbij de vliegtuigmaatschappij verantwoordelijk is voor de ontstane problemen met de vlucht is wel met 18% is gestegen in 2016. In deze situaties hebben de gedupeerde passagiers volgens Verordening 261/2004 recht op een vergoeding

Reageer met Facebook:

reacties

Vorige bericht

Foto's Vakantiebeurs vakdag 2017

Volgende bericht

Kritisch opbouwend

Auteur

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Dylan is begonnen als stagiair bij TravelPro. Na zijn stage kreeg Dylan de kans om te blijven bij TravelPro als lid van de redactie. Op het moment is Dylan druk bezig met afstuderen, in combinatie met zijn werk op de redactie.