Nieuws

Kassie de Waal overleden

Kassie de Waal, de bij velen in de reisbranche bekende reisgids, is overleden. Live To Travel heeft van haar  lokale agent, die vanmorgen met de vrouw van Kassie heeft gesproken, doorgekregen dat Kassie een hartstilstand heeft gehad in het Capetonian Hotel in Kaapstad.

Nederlandse reisprofessionals reageren geschokt op het nieuws van het overlijden van De Waal. Velen herinneren zich hem als een aardige en bijzondere man en reisleider om nooit te vergeten. Live To Travel plaatste eerder vandaag op haar Facebook-pagina: ‘Tot onze grote spijt moeten we melden dat onze geliefde gids Kassie De Waal overleden is in Kaapstad. Kassie was enorm populair en zou dit jaar maar liefst acht reizen voor onze klanten en groepen begeleiden. ‘Baie dankie om so veel van onse klante die skoonheid van Suider Afrika te toon. Sterkte vir jou familie en vriende. Rust in vrede’.’

De staf van het hotel vond De Waal vanmorgen. Na een aantal rumoerige jaren leek De Waal weer helemaal in zijn element te zijn met het begeleiden van zowel individuele als groepsreizen. Hij werkte sinds vorig jaar met de lokale agent van Live To Travel en stond voor meerdere groepsreizen van Live To Travel als reisgids gepland, waarvan de eerste reis over krap drie weken.

Voor hij zijn eigen bedrijf in Kaapstad oprichtte, werkte hij veertien jaar als touroperator in Nederland. Hij was een zeer bekende in de branche en gaf talloze presentaties. Joop ter Haar (oud-Oad) contracteerde hem om de African Jumbo Camper te begeleiden op een reis door Zuidelijk Afrika. Later werd De Waal hard getroffen door het OAD-faillissement in september 2013. Eind november 2014, toen hij de draad had opgepakt als gids, werd hij in Port Elizabeth (Zuid-Afrika) beroofd en neergestoken terwijl hij een groep Nederlandse toeristen begeleidde.

Reageer met Facebook:

reacties

6 Reacties

 1. 18 januari 2017 at 23:00

  Kassie was Zuid-Afrika, hij ademde Zuid-Afrika. Hij was ook een bijzonder mens, wij hebben genoten van onze reis en dit dank zei Kassie. Hij heeft onze Zuid-Afrika laten zien met zijn voordelen en zijn nadelen. Hij kon vertellen over zijn land, dat hij als zijn broekzak kende. Iedere dag trakteerde hij ons op één van zijn Afrikaanse gedichten, en liet ons proeven van de smaakvolle gerechten. Zijn vrouw en kinderen gaan hem missen, alsook de vele vrienden die hij had onderweg. Wij reizigers wij hadden het geluk hem te mogen ontmoeten en koesteren de gedachten dat hij drie weken onze vriend was. Kassie waar je ook bent, we zullen u nooit vergeten. Aan de familie veel sterkte gewenst Roger & Regine

 2. Jasmine Verbeke
  17 januari 2017 at 17:04

  R.I.P. Kassie. Wij zijn diep geschokt bij het vernemen van dit nieuws. Jij was de beste gids die we ooit hadden ( reis Zuid-Afrika 12 oktober-2 november 2016)!
  Een warm hart voor je medemens, oprecht en rechtvaardig. De wereld is kouder geworden zonder jouw bulderende lach.
  Veel sterkte aan de familie in deze moeilijke tijd.
  Eddy en Jasmine

 3. Hans Vis
  11 januari 2017 at 20:29

  Wij zijn diep geschokt van het overlijden van deze gepassioneerde gids!
  Wij wensen zijn vrouw, die wij even hebben ontmoet, heel veel sterkte met dit grote verlies. Cobi en Hans Vis.

 4. Leo Heere
  9 januari 2017 at 14:56

  De man van Zuid Africa heeft veel gedaan met een Groot Hart voor Africa
  Ook voor OADreizen met zijn JUMBO-CAMPER die hij daar rondreed en bij
  het warme vuur s”avonds met de verhalen iedereen boeiden op zijn PAD.
  Wij denken veel aan je, een fijne reislijder met warmte was je. We wensen
  zijn Familie heel veel sterkte de komende tijd. Leo Heere OAD chauffeur

 5. Joris De Graeve
  8 januari 2017 at 18:41

  Kassie was meer mens als reisbegeleider. Geen ander dan hij kon zo kleurvlakken en met passie de vruchten en zonden van zijn land delen. Dankjewel Kassie dat wij drie weken lang lief en leed met jou mochten delen. We’ll never forget …..” Wees lief voor elkaar eb knap die kat in het donker ” was jouw gezegde, en dat zullen er veel onthouden. Je pad ging niet over rozen, maar was gevuld met liefde en genegenheid. Sterkte aan de familie en rust zacht ….Joris en Liliane

 6. Aidr.
  7 januari 2017 at 21:01

  R.I.P. Kassie. You were the best tourguide I’ve ever had on a trip.

Vorige bericht

Schiphol: vertraging door sneeuw

Volgende bericht

Recordaantal passagiers KLM in 2016

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.