Nieuws

“Ontwikkeling Schiphol goed voor Nederland”

“Wie voor de ontwikkeling van Nederland is, is voor de verdere ontwikkeling van Schiphol. Schiphol geeft letterlijk en figuurlijk lucht aan de handel en het toerisme, aan banengroei en sociale ontwikkeling”, dat vertelde Schiphol-directeur Jos Nijhuis in zijn nieuwjaarsspeech.

“2016 was enerverend, intensief en turbulent. Turbulent was in ieder geval de groei van het aantal reizigers. In 2016 reisden 63,6 miljoen reizigers via Schiphol,een groei van ruim 9%. We kwamen uit op ruim 479.000 vliegbewegingen, een plus van 6,3%. De luchtvaart in Nederland groeit. Nu én in de toekomst. Tot en met 2020 weten we waar we aan toe zijn: 500.000 vliegbewegingen. En daar houden we ons aan. Ook al is er meer vraag en moeten we ‘nee’ verkopen.”

Nijhuis vindt het erg belangrijk dat Schiphol verder groeit. Niet alleen in het belang van de luchthaven, maar voor heel de sector. “We moeten de toekomst van Schiphol op een moderne manier tot stand brengen. Een nieuwe manier van werken en omgaan met elkaar zou voor de hele sector goed zijn. Waarom? Omdat we verliezen. We verliezen vertrouwen. Vertrouwen in elkaar. Vertrouwen in de overheid en vertrouwen van de overheid. En door dat laatste verliezen we ook geld. Soms krijgen we een doekje voor het bloeden, denk aan de 135 extra marechaussees terwijl we er echt 450 nodig hebben.”

Eerder deze week stelde Nijhuis dat Schiphol honderden extra marechaussees nodig heeft voor de beveiliging van de luchthaven. Nijhuis: “Soms vraag ik me cynisch af hoeveel prioriteit veiligheid eigenlijk heeft.”

Reageer met Facebook:

reacties

Vorige bericht

Etihad-partners delen awards uit

Volgende bericht

Foto's Vakantiebeurs vakdag 2017

Auteur

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Dylan is begonnen als stagiair bij TravelPro. Na zijn stage kreeg Dylan de kans om te blijven bij TravelPro als lid van de redactie. Op het moment is Dylan druk bezig met afstuderen, in combinatie met zijn werk op de redactie.