Nieuws

Passagiersgroei voor Nederlandse luchthavens

Amsterdam Airport Schiphol heeft in haar jubileumjaar een recordaantal van 63,6 miljoen passagiers verwelkomd. Dat is een groei van 9,1% ten opzichte van 2015. Ook Eindhoven Airport zag haar passagiersaantal sterk toenemen met 9,3%, naar 4,7 miljoen reizigers. Van Rotterdam The Hague Airport maakten in 2016 1,6 miljoen reizigers gebruik, een groei van 0,2%.

Het vrachtvolume op Amsterdam Airport Schiphol nam toen met 1,8% naar 1,7 miljoen ton. Het aantal vliegbewegingen op de Amsterdamse luchthaven bedroeg 479.000. De grootste groei in het aantal vliegbeweging kon worden genoteerd door Eindhoven Airport, met 30.900 vliegbewegingen. Een groei van 7.2%.

Reageer met Facebook:

reacties

Vorige bericht

D-reizen en VakantieXperts lanceren EUclaim service

Volgende bericht

Oad introduceert nieuw studiereisconcept

Auteur

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Dylan is begonnen als stagiair bij TravelPro. Na zijn stage kreeg Dylan de kans om te blijven bij TravelPro als lid van de redactie. Op het moment is Dylan druk bezig met afstuderen, in combinatie met zijn werk op de redactie.