Blog

(Blog) Is Canada vol?

“Canada is de afgelopen jaren een enorm populaire bestemming geworden. In 2016 gingen maar liefst 13,9% meer Nederlanders naar het land van de Rocky Mountains en maple syrup dan in 2015. En 2017 belooft wederom een record jaar te worden. Hoe komt dat toch, die stijgende populariteit? Natuurlijk, de gunstige Dollarkoers ten opzichte van die van de Amerikaanse buren speelt een rol, maar ook de publiciteit rondom het 150-jarig bestaan van de Canadese federatie heeft het land op de voorgrond geplaatst. En vlak ook het ‘Trudeau-effect’ niet uit. Canada is hip, jong en vernieuwend en komt met stip binnen in de top drie van de bucket list.

Maar deze groeiende populariteit heeft ook een keerzijde. Al maanden hoor je van de verschillende aanbieders dat het erg moeilijk is om accommodaties akkoord te krijgen in West-Canada. Rond de Vakantiebeurs was het al haast een ‘mission impossible’ om nog kamers te krijgen in Banff of Jasper in het hoogseizoen. Daarom de vraag: Is Canada vol? Mijn antwoord is NEE. Er is echt nog wel plaats, maar het vinden van die accommodaties vergt creativiteit en geduld. En een aangepast verwachtingspatroon van de klant! Want die geweldige, unieke lodge op Vancouver Island of die leuke cabins in Jasper, hartje hoogseizoen, die moet je echt ruim op tijd boeken (lees: in het najaar voor volgend zomer). Wees creatief in de planning. Boek de populaire plaatsen in de Rocky Mountains en aan de Pacific op doordeweekse dagen in plaats van in het weekend. Kies een hotel in een plaatsje in de buurt van Banff en niet in het dorp. Grote kans dat je dan nog wel kamers vindt. Of begin de route in Edmonton in plaats van Vancouver.

Maar waar je echt je creativiteit en verkoopkunst kan tonen is het boeken van een reis naar een ander deel van Canada. Natuurlijk, de Rocky Mountains spreekt tot ieders verbeelding en is een must om naartoe te gaan maar gezien de drukte wellicht niet de beste keuze op dit moment. Denk ook eens aan het ongerepte Yukon. Terug in de tijd in goudzoekersstadjes, imposante bergen en wilde dieren in overvloed. Of laat je klant eens zien wat Oost-Canada te bieden heeft: hippe steden als Toronto en Montreal zijn een prima startpunt voor een leuke rondreis. En ook in de oostelijke provincies van Canada vind je dat wildlife en prachtige natuur. Beren in Quebec, walvissen in Nova Scotia, de kliffen van Newfoundland… klanten die graag naar Scandinavië of Schotland reizen zullen dit maritieme gedeelte van Canada zeker in hun hart sluiten.

EurAm werkt met verschillende leveranciers in Canada waardoor we maximale beschikbaarheid kunnen geven. Bovendien hebben we een zeer gemotiveerd Support Team en zij helpen je graag met zoeken naar een alternatief als iets vol zit.

Dus nee, Canada is niet vol maar je moet wel creatief zijn!

EurAm, tailormade for you”

Danielle Goedkoop
Business Development Manager EurAm

Reageer met Facebook:

reacties

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Vorige bericht

Gambia lacht harder dan ooit

Volgende bericht

Reis met je Hart sprint samen met Thomas Cook

Auteur

redactie

redactie