NieuwsPush notificatie

“NL moet gaan nadenken over hoe hun vliegtuigen gaan landen in Turkije”

De Turkse president Recep Tayyip Erdogan heeft fel uitgehaald richting Nederland. “Nederland moet gaan nadenken over hoe hun vliegtuigen gaan landen in Turkije. Ze zijn nazi-overblijfselen en fascisten”, aldus de president tegenover CNN Türk. Het zou gaan om vluchten van Nederlandse politicus die willen landen in Turkije, toeristen zouden altijd welkom zijn.

Erdogan deed de uitspraak nadat Nederland de landingsrechten voor het toestel van de Turkse minister van Buitenlandse Zaken Mevlüt Çavusoglu heeft ingetrokken. Het Nederlands kabinet heeft aangegeven dat het de veiligheid en veiligheid niet kon waarborgen.

Onder andere Corendon en TUI Nederland hebben nog niks gehoord vanuit Turkije over een landingsverbod. Steven van der Heijden (CEO Corendon) verwacht ook niet dat dat er snel van zal komen, zo laat hij tegenover TravelPro weten. Ook Petra Kok (woordvoerster TUI Nederland) laat weten de situatie in de gaten te houden, maar verwacht dat de soep niet zo heet wordt gegeten als dat deze wordt opgediend. “Turkije heeft ook belang bij de Nederlandse toeristen”, aldus Kok.

De Turkse minister zou naar Nederland komen om genodigden toe te spreken in de ambtswoning van de Turkse consul in Rotterdam. Het bezoek zou ook alles te maken hebben met het referendum dat 16 april plaatsvindt waarmee Erdogan meer macht zou krijgen.

Volgens een woordvoerder van minister Koenders werd er overlegd met de Turken over een oplossing met de betrekking tot de bijeenkomst waar Cavusoglu bij aanwezig zou zijn, maar werd er nog voordat er een oplossing was gedreigd door de Turken met sancties.

Reageer met Facebook:

reacties

2 Reacties

 1. Kees
  17 maart 2017 at 16:40

  Helemaal mee eens, economisch tref je altijd het hardst, helaas ook een onschuldig deel van de bevolking maar het blijft toch waarschijnlijk een van de snelste en meest efficiënte methoden om van een dictator af te komen.

 2. Piet
  12 maart 2017 at 21:57

  Mensen vermijdt svp dit fascistische land! Ga je op vakantie naar Turkije is hetzelfde als indirect investeren in dictator Erdogan. Triest voor de bevolking onder zijn regime, maar uiteindelijk zijn wij daar niet verantwoordelijk.
  Beter investeer je, je vakantiegeld in een mooier en vrij “vakantie”-land waar democratische normen en waarden gelden.

Vorige bericht

Mallorca Walking Event wordt herhaald: 6 - 9 april

Volgende bericht

Corendon: campagne 'We love Turkey' blijft vooralsnog

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.