Nieuws

Gambia lacht harder dan ooit

Gambia, ook wel The Smiling Coast of Africa genoemd, lacht harder dan ooit. Dat ondervond een groep journalisten tijdens de door Travelproof, Corendon en TUI georganiseerde persreis naar het Afrikaanse land. Harry Betist, Managing Partner, Travelproof begeleide de groep en was positief gesteld over de huidige situatie van Gambia. “We hebben deze reis georganiseerd om te ervaren of het land weer ‘business as usual’ is na de hobbelige periode een aantal weken geleden. De situatie is op dit moment zelfs beter dan voor de korte periode van het negatieve reisadvies. De nieuwe president is inmiddels geïnstalleerd, waardoor de Gambianen zich een stuk vrijer voelen en zelfs de toeristenaantallen zijn weer terug op niveau.”

Betist, die meerdere keren per jaar in Gambia komt, weet precies te vertellen wat Gambia zo speciaal maakt: “de prijs-kwaliteitsverhouding is heel goed, zeker in de winter, maar nu ook in de zomer. Daarnaast is Gambia een mooie bestemming om kennis te maken met Afrika. Het land heeft de nodige Europese waarde, waardoor het niet een enorme cultuurschok is, daarnaast spreekt iedereen hier Engels.”

Tijdens de persreis werd er kennis gemaakt met de cultuur, natuur en de lokale bevolking. Houd het volgende nummer van TravelPro in de gaten om meer te lezen over de reis naar Gambia.

Foto: Harry Betist in Banjul, Gambia

Reageer met Facebook:

reacties

Vorige bericht

KLM Media App vervangt kranten aan boord

Volgende bericht

(Blog) Is Canada vol?

Auteur

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Dylan is begonnen als stagiair bij TravelPro. Na zijn stage kreeg Dylan de kans om te blijven bij TravelPro als lid van de redactie. Op het moment is Dylan druk bezig met afstuderen, in combinatie met zijn werk op de redactie.