Nieuws

Noodlijdend Alitalia schrapt 2.000 banen

Alitalia verkeert in slecht weer en wil hier bovenop komen door de komende jaren voor €1 miljard te bezuinigen. De maatschappij hoopt in 2019 weer in de zwarte cijfers te belanden. Dat maakt de Italiaanse luchtvaartmaatschappij bekend. In het bezuinigingsplan worden de intercontinentale activiteiten bekeken en wordt er opnieuw onderhandeld met toeleveranciers. Daarnaast staan zeker 2.000 banen van het grondpersoneel op de tocht, zo melden verschillende Italiaanse media.

In 2014 nam Etihad Airways een belang van 49% in Alitalia. De Italiaanse luchtvervoerder verwachtte door deze samenwerking weer winst te maken. Met de reorganisatie wil Alitalia transformeren naar een dynamisch geheel dat aantrekkelijk is voor klanten met een groot reizigersaanbod. “De radicale en noodzakelijke maatregelen binnen het bedrijf stellen een gezond bedrijf op lange termijn vast, hiervoor is een maatschappij nodig van juist formaat, in de juiste vorm en met de juiste productiviteit en kostenbasis”, aldus Cramer Ball (Alitalia CEO).

Reageer met Facebook:

reacties

Vorige bericht

De Jong Intra: Reisstudio op hoofdkantoor

Volgende bericht

(Video) "Suriname: Nederland in de jungle"

Auteur

Sharon Evers

Sharon Evers

"De reisbranche is een interessante branche die nooit stilstaat. En dat is precies waar ik van houd. Ik houd van beweging en ben er graag als de kippen bij als er ontwikkelingen voordoen die ik in elke journalistieke vorm met jullie ga delen."