Nieuws

Airbnb sluit Russische dochteronderneming

Airbnb heeft haar dochteronderneming in Rusland gesloten, alle activiteiten worden overgenomen door de kantoren in Berlijn, Dublin en Londen.

Airbnb richtte vijf jaar geleden de vestiging in Rusland op, maar vanwege de vereenvoudiging van de bedrijfsstructuur en omdat het gemakkelijker zou zijn om activiteiten vanuit bovengenoemde landen te verrichten, ziet Airbnb geen reden om het kantoor in Rusland open te houden. Dat laat Yekaterina Kukureko (woordvoerder) weten in het Russische dagblad Kommersant.

Volgens diezelfde krant spelen lokale wetten ook een rol bij het sluiten van het kantoor. Rusland stelt namelijk allerlei eisen aan buitenlandse internetbedrijven, waardoor zakendoen wordt beperkt. Het Amerikaanse bedrijf zou zich ook zorgen maken over de nieuwe wettelijke vereisten met betrekking tot contante betalingen. Volgens deze wetgeving, die op 1 juli in werking treedt, worden de contante betalingsgegevens doorgegeven aan de belastingautoriteiten via online kasregisters. Die verplichting vervalt met het sluiten van het lokale kantoor.

Reageer met Facebook:

reacties

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Vorige bericht

'VS wil wachtwoorden social media van toeristen'

Volgende bericht

Opnieuw terreurdaad in Parijs

Auteur

Sharon Evers

Sharon Evers

"De reisbranche is een interessante branche die nooit stilstaat. En dat is precies waar ik van houd. Ik houd van beweging en ben er graag als de kippen bij als er ontwikkelingen voordoen die ik in elke journalistieke vorm met jullie ga delen."