Blog

Met mijn neus in de (truffel)boter gevallen….

“Op uitnodiging van Alitalia, Regione Umbria en Svillupumbria mocht ik samen met een aantal Nederlandse reisprofessionals vier dagen kennismaken met de geneugten van het Italiaanse leven. Hoewel Umbrië wellicht wat minder bekend als haar buurvrouw Toscane is ook deze provincie zeer geliefd bij Nederlanders. Sterker nog: ons kleine landje levert, na de Italianen zelf, de grootste groep toeristische bezoekers! Dit gegeven zorgde er bij het schilderachtige Meer van Trasimeno voor dat het lokale verkeersbureau de gids voor 2017 vertaalde in het Nederlands. En zo worden er meer initiatieven genomen om het de vakantieganger naar de zin te maken.

Het wegennet is zeer goed in orde en bij iedere historische plek (en daar zijn er veel van) is er voldoende parkeergelegenheid. Je wil immers niet met je auto klem komen te zitten in de kleine, kronkelende straatjes en steegjes van een vijftiende eeuws dorp. Plaatsen als Perugia en Spoleto hebben zelfs een netwerk van ondergrondse roltrappen en looppaden aangelegd om snel van de ene kant naar de andere kant te komen en het hoogteverschil gemakkelijk te overbruggen. Zo zijn deze mooie plekken ook te bezoeken voor mensen met een wat minder goede conditie.

Toch is het een aanrader om de wandelschoenen aan te trekken en ook de natuur van Umbrië te ontdekken. De pelgrimsroute Camino di Francesco is maar liefst 270 kilometer lang en slingert over bergpassen, door prachtige natuur en langs velden vol met wijnranken en fruitbomen. Onderweg kom je langs historische plaatsen die verbonden zijn met het leven van St. Franciscus van Assisi. Dit was de belangrijkste pelgrimsroute van de Franciscanen op hun weg naar Rome. Onderweg geniet je natuurlijk van de culinaire kant van Umbrië: truffels! Of het nu in de pasta is, geschaafd over een biefstuk of truffelboter op een stukje Ciabatta: dit moet je proeven als je in Umbrië bent. In de winkeltjes in plaatsen als Todi en Spoleto werd ons regelmatig een bordje aangeboden om te proeven. Het zal je ook niet verbazen dat de lokale economie aardig gesponsord werd door ons reisgezelschap. Tassen vol met truffelpasta, truffelzout, truffelboter… het ging allemaal mee naar Nederland. Voor de echte truffel-diehards is er de optie om in oktober zelf truffels te gaan zoeken. Diverse agriturismi hebben naast akkerbouw of een wijngaard ook een eigen truffelhond.

EurAm heeft inmiddels een zeer uitgebreid aanbod in Umbrië. Je vindt allerlei leuke accommodaties in diverse prijsklassen op onze website. Een paar insider tips: Hotel Bramante in Todi, Resort & Spa San Crispino in Assisi en het Relais Ducale in Trevi zijn echt pareltjes. Italië is wat mij betreft altijd een goede keuze. Als cultuur, natuur en culinair genieten de ingrediënten zijn voor een geslaagde vakantie dan zit je in Umbrië helemaal goed. En zoals de lokale bevolking het zelf zegt: Umbrië lijkt op Toscane, maar dan zonder kustlijn en een stuk voordeliger!”

EurAm, tailormade for you

Danielle Goedkoop
Business Development Manager EurAm

Reageer met Facebook:

reacties

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Vorige bericht

Lees TravelPro #16 van 21 april online

Volgende bericht

KLM: drie uur voor vertrek op Schiphol

Auteur

Sharon Evers

Sharon Evers

"De reisbranche is een interessante branche die nooit stilstaat. En dat is precies waar ik van houd. Ik houd van beweging en ben er graag als de kippen bij als er ontwikkelingen voordoen die ik in elke journalistieke vorm met jullie ga delen."