Nieuws

Opnieuw terreurdaad in Parijs

Gisteravond rond 21:00 werd een agent doodgeschoten op de Champs-Élysées. Twee anderen raakten ernstig gewond. De Franse president Hollande zei in een persconferentie dat de schietpartij wijst op een terreurdaad. Op dit moment is de Franse politie op zoek naar een tweede verdachte.

De schutter die met een kalasjnikov op agenten schoot werd donderdagavond op de Champs-Élysées gedood door de politie. Al snel werd een arrestatiebevel uitgevaardigd voor een tweede verdachte. Het zou gaan om een man die per trein vanuit België naar Parijs was gereisd. De aanslag is inmiddels opgeëist door terroristische beweging IS.

De aanslag komt vlak voor de presidentsverkiezingen in Frankrijk. Aankomende zondag mogen de Fransen naar de stembus. Veel activiteiten voor de laatste campagnedag zijn geannuleerd.

Reageer met Facebook:

reacties

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Vorige bericht

Airbnb sluit Russische dochteronderneming

Volgende bericht

Lees TravelPro #16 van 21 april online

Auteur

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Dylan is begonnen als stagiair bij TravelPro. Na zijn stage kreeg Dylan de kans om te blijven bij TravelPro als lid van de redactie. Op het moment is Dylan druk bezig met afstuderen, in combinatie met zijn werk op de redactie.