Nieuws

‘VS wil wachtwoorden social media van toeristen’

Nederlanders die binnenkort naar de Verenigde Staten reizen, dienen bij de grens mogelijk hun wachtwoorden van sociale media af te geven als gevolg van het aangescherpte toelatingsbeleid. Ook lijkt de douane uit te zijn op telefooncontacten en financiële gegevens, zelfs als je voor een korte stedentrip naar de VS gaat. Deze maatregel past in de terrorismebestrijding, waar de regering van Trump hard op inzet.

Wanneer de nieuwe maatregel wordt ingevoerd, kan dit serieuze impact hebben op de toerismesector in de VS. Ruim driekwart van de Nederlanders geeft aan dat dit een barrière kan zijn om naar de VS te reizen, blijkt uit onderzoek van reiszoekmachine KAYAK.nl. Het grootste deel hiervan (42%) zegt niet meer naar de VS te reizen wanneer de maatregel ingaat. Uit het onderzoek blijkt ook dat meer dan de helft van de Nederlanders (58%) weigert om wachtwoorden van social media-accounts vrij te geven. Meer dan een kwart van de ondervraagden geeft aan wachtwoorden te geven als het écht nodig is, maar zich er niet comfortabel bij te voelen. Daarnaast vindt 60% van de Nederlanders vindt de maatregel ‘een regelrechte inbreuk op hun privacy’.

Reageer met Facebook:

reacties

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Vorige bericht

Jet Airways breidt aanbod uit met Bangalore

Volgende bericht

Airbnb sluit Russische dochteronderneming

Auteur

Sharon Evers

Sharon Evers

"De reisbranche is een interessante branche die nooit stilstaat. En dat is precies waar ik van houd. Ik houd van beweging en ben er graag als de kippen bij als er ontwikkelingen voordoen die ik in elke journalistieke vorm met jullie ga delen."