Nieuws

Vakantiegeld gaat weer op aan reizen

Consumenten besteden het vakantiegeld vooral waarvoor het oorspronkelijk is bedoeld, namelijk vakantie. Dit aandeel is met 8% toegenomen ten opzichte van vorig jaar. Dat blijkt uit onderzoek van Q&A.

Aan 1.200 Nederlanders die vakantiegeld ontvangen, is gevraagd aan welke zaken dit besteed wordt. Ongeveer 45% geeft aan een klein of groot deel van het vakantiegeld aan vakantie te besteden. Ongeveer 38% gebruikt het geld om te sparen. Het aantal consumenten dat nog niet weet wat ze met het vakantiegeld gaan doen, is gestegen van 8% naar 12%, dat zijn vooral 60-plussers.

Aan respondenten die het vakantiegeld aan vakantie gaan uitgeven, is gevraagd waar de reis waarschijnlijk naartoe gaat. Opvallend vaker dan afgelopen jaren kiest men daarbij voor een bestemming buiten Europa. 7% weet nog niet wat de vakantiebestemming wordt.

Reageer met Facebook:

reacties

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Vorige bericht

Hoofdprijs

Volgende bericht

Best of TUI... The Challenge - Aflevering 1

Auteur

Sharon Evers

Sharon Evers

"De reisbranche is een interessante branche die nooit stilstaat. En dat is precies waar ik van houd. Ik houd van beweging en ben er graag als de kippen bij als er ontwikkelingen voordoen die ik in elke journalistieke vorm met jullie ga delen."