Nieuws

Woekerprijzen voor finale Ajax in Stockholm

Ajax heeft zich geplaatst voor de finale van de Europa League op 24 mei in Stockholm. Dat gebeurde ondanks een 3-1 verlies tegen Lyon. Alleen wie weken geleden al een finale- en vliegticket voor Stockholm hebben gekocht, zullen de finale voor een ‘normaal’ bedrag kunnen bekijken. Wie nu nog iets wil regelen, betaalt de hoofdprijs.

Arjan Kers (CEO TUI/KRAS) liet vanmiddag nog tegenover TravelPro weten dat de wedstrijdkaarten door Ajax worden verkocht en dat KRAS als Official Travel Partner vooral zorgt voor het vervoer van de spelers en direct bij Ajax betrokkenen.

Ajax.nl meldt vanavond de volgende informatie over de verkoop van tickets voor de finale:

Op woensdag 24 mei om 20.45 uur is het zover, dan spelen we na 21 jaar weer een Europese finale. En vanaf maandag 15 mei om 10.00 uur kunnen Ajacieden met een uitkaart als eerste een plaats bemachtigen bij dit prachtige affiche.

Aantal en prijs
We hebben 10.000 kaarten tot onze beschikking, waarvan de prijs vrijdag bekend is. Deze keer hoeven we niet te rekenen op extra kaarten die later vrijkomen.

Verkoopschema
De verkoop zal plaatsvinden volgens het onderstaande schema. Aangezien wij verwachten dat de vraag veel groter zal zijn dan het aanbod, kunnen we niet garanderen dat alle groepen aan bod komen. De kaarten worden verkocht in onze online Ticketshop, waar je per persoon één kaart kunt bestellen.

Persoonlijke kaart en ID verplicht
Als jij een kaart koopt, ben je de enige die er gebruik van kan maken. Daarom ben je ook verplicht om na het bestellen een kopie van jouw ID te uploaden. Zodra je een kaart hebt besteld, ontvang je direct een orderbevestiging met daarbij een omwisselbiljet. Dit biljet moet je printen en meenemen naar de stadionkassa. Als je die van jou op je telefoon of tablet laat zien, dan kunnen wij niet garanderen dat je je kaart meekrijgt.

Als je de bestelling tussen 09.00 uur en 21.00 uur plaatst, dan krijg je binnen een uur een tweede mail waarin we kenbaar maken waar je jouw ID kunt uploaden en wanneer je de kaart persoonlijk moet ophalen bij de ArenA. Plaats je de bestelling na 21.00 uur, dan ontvang je deze mail de volgende werkdag.

Afhalen wedstrijdkaart

Wij laten per mail weten wanneer je de kaart kunt afhalen bij de stadionkassa naast de ArenA. Dit zal zijn op donderdag 18 mei, vrijdag 19 mei of zaterdag 20 mei, tussen 09.00 en 21.00 uur. Vergeet dan niet je ID mee te nemen (welke moet corresponderen met de door jou ingestuurde kopie) en wees je ervan bewust dat het niet mogelijk is om jouw kaart door iemand anders af te laten halen.

Vak
De kaarten die wij tot onze beschikking hebben, bieden toegang tot een exclusief deel van het stadion, speciaal voor Ajacieden.

Vervoer
Je bent uiteraard vrij om te bepalen op welke wijze je naar Stockholm afreist. Mocht je nog zoekende zijn, dan is het goed om te weten dat onze official reispartner Tui  georganiseerde reizen aanbiedt. Meer informatie hierover volgt vrijdag.

Mindervaliden
Ajacieden met een Seizoenkaart of Club Card voor mindervaliden, kunnen hier hun interesse achterlaten. Het zeer beperkte aantal kaarten dat beschikbaar is, wordt verloot onder degenen die zich hebben aangemeld. Op dinsdag 16 mei maken wij via mail bekend wie de kaarten toegewezen hebben gekregen.

Overige praktische informatie
Zodra je jouw kaart eenmaal hebt afgehaald, ontvang je het weekend voor de finale een mail met alle relevante informatie.

Bereikbaarheid Ajax Fancare
Gezien de grote vraag naar kaarten, verwachten we dat het druk wordt. Het zal daardoor lastig worden om iedereen direct van een reactie te voorzien. Wij adviseren dan ook om @AjaxFancare goed in de gaten te houden op Twitter. Daar delen we regelmatig updates.

Al direct na de 4-1 overwinning van Ajax in de thuiswedstrijd begon de run op vliegtickets naar Stockholm, die door veel fans al direct na de wedstrijd in Amsterdam werden aangeschaft. Ook Corendon speelde slim in door fans zich laten in te schrijven voor vliegtickets naar Stockholm waarbij geen toegangskaarten tot het stadion worden verschaft. De inschrijving daarvoor is inmiddels gesloten.

Alle luchtvaartmaatschappijen gooiden de prijzen daarvan flink omhoog en ook luchtvaartmaatschappijen die Stockholm aanbieden vanaf luchthavens vlak over de grens gooiden de ticketprijzen omhoog. Supporters die bij de finale aanwezig willen zijn, moeten dan ook flink in de buidel tasten. Diverse websites vermelden dat alle neutrale 17.000 neutrale tickets die via  http://www.uefa.com/tickets/ werden verkocht al lang geleden uitverkocht waren. Deze neutrale tickets, die normaal gesproken een prijs van 45 tot 150 euro hadden, worden nu verkocht via Seatwave en Marktplaats voor meer dan 1000 euro. Ajax Life meldt dat het via Sportvluchten.nl een charter heeft geregeld waarvoor 425 euro wordt gevraagd exclusief toegangskaartje voor de wedstrijd.

Supporters die alleen een wedstrijdticket hebben, komen nog voor een volgende kostenpost te staan, namelijk de accommodatie. De hotels in en rondom Stockholm zijn vrijwel uitverkocht melden diverse media. Voor een piepkleine kamer waarbij je douche deelt met anderen betaal je op dit moment al snel 400 euro. Booking.com meldt dat het vrijwel onmogelijk is om een accommodatie te boeken. 98% van de accommodaties zou al zijn gereserveerd op moment van schrijven. Ook Airbnb laat weten dat 99% van de accommodaties is weggegeven.

Reageer met Facebook:

reacties

1 Comment

  1. edward van willegen
    15 mei 2017 at 15:49

    hoor hierover verschillende verhalen nu…
    ook wij hebben 2 seizoenskaarten op 1 naam, schijnt dat je dan toch maar echt 1 kaart kan kopen..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Vorige bericht

Edward Suares nieuwe GM Lions Dive & Beach Resort

Volgende bericht

Sunny Cars: nieuwe Smile Society TOP 100 bekend

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.