De Business Travel Show (Londen) gaat plaatsvinden van 22-23 juni in 2021, dat heeft de organiserende BTN Group bevestigd. Het zakenreisevenement zal overgaan op een hybride format, waarbij veel virtueel wordt gedaan om op die manier nog meer internationale reisprofessionals te bereiken.

“De zakenreissector is een van de zwaarst getroffen door COVID – 19”, aldus David Chapple (algemeen directeur van Northstar Travel Group UK). “We twijfelen er niet aan dat de wereldwijde reisindustrie volledig zal herstellen, te beginnen met binnenlandse en vrijetijdsreizen, waarbij internationale zakenreizen serieus zullen groeien vanaf 2021.”

“Het is altijd onze missie geweest dat de Business Travel Show een internationaal evenement moet zijn en dat kan gemakkelijker worden gerealiseerd door een hybride aanbod. Dus voor 2021 zal boeiende virtuele inhoud volledig worden geïntegreerd in de hele evenementervaring, ten voordele van reisprofessionals die graag aanwezig willen zijn, maar door omstandigheden fysiek niet aanwezig kunnen zijn. Hierdoor kunnen meer internationale reisinkopers dan ooit tevoren deelnemen aan het uitgebreide programma van het evenement en kunnen onze exposanten, sponsors en sprekers een groter aantal potentiële zakenpartners bereiken. ”

“Tijdens de Business Travel Show zal de industrie het hebben over de toekomst van zakenreizen”, aldus Louis Magliaro, Executive Vice President van BTN Group. “Al 36 jaar voorzien we reisprofessionals van eersteklas informatie, nieuws, data, analyses en onderzoek om hen te helpen bij het implementeren of vormgeven van een reis- en bijeenkomstenprogramma. We zien nu meer dan ooit een aanhoudende vraag naar informatie over de mogelijkheid van zakenreizen.”

De 2021 editie van Business Travel Show vindt voor het eerst in de 26-jarige geschiedenis van het evenement plaats in ExCeL. De locatie is volledig operationeel als een ultramodern expositie- en conferentiecentrum, waardoor de organisatoren een COVID-veilig evenement kunnen organiseren en een eersteklas bezoekerservaring kunnen bieden.