Nadat orkaan Irma in september 2017 over het eiland raasde, openen steeds meer hotels op St. Maarten hun deuren. Hoteleigenaren doen hun best de hotels zo snel mogelijk weer up & running te krijgen. Na het tweede kwartaal van 2018 is 34% van de hotelkamers weer beschikbaar. Elke maand komen daar hotelkamers bij.

Acht maanden na de orkaan is Divi Little Bay Beach Resort weer geopend. Kamers zijn duurzaam en luxe heringericht, het Seabreeze Restaurant en Fort Amsterdam Café hebben een gloednieuwe menukaart en de Seabreeze-pool is opgeknapt. Ook bij Sonesta Resorts wordt hard gewerkt. Het all-inclusive, adults-only Sonesta Ocean Point Resort en het gezinsvriendelijke Sonesta Maho Beach Resort, Casino & Spa hebben hun heropening gepland op respectievelijk 15 november 2018 en 1 februari 2019.

Samenwerking 
Het St. Maarten Toeristen Bureau werkt samen met lokale en internationale partners om het toerisme naar het eiland weer te bevorderen. Toerisme directeur May-Ling Chun, zegt: “Het St. Maarten Toeristen Bureau wil als onderdeel van de herstelstrategie deze samenwerkingen met partners in de publieke sector centraal stellen en zo de reisbranche laten zien dat we beter terugkomen dan ooit en weer open zijn voor business. Onze resort partners vormen een integraal onderdeel van de ontwikkeling van het toerisme en het hele herstelproces.”

Door een samenwerking tussen het St. Maarten Toeristen Bureau, Sonesta en Koncept Events, een internationaal bureau voor bedrijfsevenementen en brand marketing, is Sonesta Ocean Point in april 2019 vijf dagen volgeboekt met partners uit de reisbranche. Dit is mede mogelijk gemaakt door het St. Maarten Toeristen Bureau die samen met Sonesta zorg draagt voor de vluchten, accommodaties en een rondleiding over het eiland.