Dat blijkt uit het nieuwe trendrapport van autohuurspecialist Sunny Cars, die net als voorgaande jaren onderzoek heeft gedaan onder ruim 3.000 Nederlanders om inzicht te krijgen in de wensen en behoeften van (mogelijke) autohuurders.

Meer dan een derde van de Nederlanders (36%) huurde de afgelopen drie jaar een auto in het buitenland, waarbij 45% koos voor een fly-drive vakantie. Voor hen dé manier om relaxt rond te reizen en de bestemming te ontdekken. Bijna de helft van deze Nederlanders (44%) geeft aan in de komende drie jaar weer een auto te willen huren voor vakantie. Van deze groep is zelfs 75% van plan dat dit jaar nog gaan doen. Daarnaast laat een op de tien vakantiegangers (12%) zijn huurauto door een reisagent regelen.

Het gevoel van vrijheid en flexibiliteit is voor bijna twee derde van de reizigers de belangrijkste reden om een auto te huren op vakantie in het buitenland. Zo´n 45% van de boekers gebruikt de huurauto om een rondreis te maken. De helft daarvan stippelt de route, inclusief accommodaties, helemaal van tevoren uit. Hans Knottnerus, Managing Director Netherlands, Belgium & France bij Sunny Cars, over het trendrapport: “Ook dit jaar geeft het grootschalige onderzoek ons inzichten in het hoe en waarom Nederlanders een auto huren op vakantie in het buitenland. Zo kunnen wij nog beter inspelen op de wensen en behoeften van huurders.”

“Ook dit jaar zijn er interessante resultaten uit gekomen,”, aldus Knottnerus. “Vooral het feit dat nog altijd 37% van de Nederlandse vakantiegangers ter plekke pas een huurauto regelt, betekent dat er nog veel werk aan de winkel is. En dus dat er ook nog veel winst is te behalen voor reisagenten. Als zij op hun klanten weten over te brengen dat ze echt beter en vaak ook goedkoper uit zijn door die all-in huurauto op tijd te reserveren, dan moet dat goed komen. Daarbij helpt dat de klant bij ons standaard 14 dagen bedenktijd heeft en tot huuraanvang kosteloos kan wijzigen.”