Nieuws

48 procent van Nederland wil Cash Passport

Deel dit artikel

Een pasje met alle voordelen van een credit card, maar zonder de nadelen. Dat is het Cash Passport van GWK Travelex in samenwerking met MasterCard. Met de kaart bewaak je eenvoudig je vakantiebudget en geef je nooit meer uit dan je hebt. Bovendien is er vrijwel geen risico op financiële schade bij verlies, diefstal of skimming – het  kopiëren van pasgegevens, waarna een rekening geplunderd wordt – door het gebruik van een chip die aan de hoogste veiligheidseisen voldoet . Het Cash Passport is feitelijk een debet card waarop een tegoed gezet kan worden in Euro’s, Dollars of Engelse Ponden en is te koop bij alle filialen van GWK Travelex.

Het Cash Passport van GWK Travelex is momenteel de veiligste en gemakkelijkste manier om te betalen en biedt ook uitkomst aan mensen die geen credit card hebben of daar vanwege een BKR-registratie niet voor in aanmerking komen. De pas is voor slechts € 9,95 aan te schaffen en kent geen jaarlijkse gebruikskosten zoals een credit card. De kaart is als gezegd wel goed beveiligd middels een chip en pincode, maar niet gekoppeld aan een bankrekening zodat bij eventueel misbruik slechts het tegoed verloren kan gaan. Het risico daarop kan bovendien verder ingeperkt worden door het aanvragen van een tweede kaart die wel gebruikt kan worden voor pinopnames en betalingen, maar geen toegang geeft tot de persoonlijke account. Bij verlies, diefstal of misbruik van die tweede kaart, kan de pincode van deze subkaart direct via de online account geblokkeerd worden, terwijl de originele kaart gewoon bruikbaar blijft.

Travelex en MasterCard hebben het Cash Passport ontwikkeld naar aanleiding van een onderzoek dat uitwees dat 48 procent van Nederland heil ziet in een dergelijk product. Niet alleen voor op vakantie in het buitenland, maar zeker ook voor veilige betalingen op internet. Ook daar is het Cash Passport namelijk voor geschikt, want feitelijk kan de kaart gebruikt worden op miljoenen locaties wereldwijd waar het MasterCard logo getoond wordt, dus ook op internet. Het Cash Passport is simpelweg een MasterCard, met dien verstande dat je er zelf geld opzet in plaats van geld leent. Het biedt kortom al het gebruiksgemak van een credit card zonder de kosten en de risico’s, waardoor je nooit voor onaangename financiële verassingen komt te staan!
GWK Travelex introduceert het Cash Passport momenteel ook in combinatie met het TravelPack, een pakket waarin naast de nieuwe MasterCard ook contant geld in dollars of ponden zit. Het TravelPack is verkrijgbaar vanaf 500 US dollar (op kaart en in contant geld) en klanten ontvangen bij aanschaf een voucher waarmee ze kans maken op een D-reizen vakantiecheque van € 4000,-. Afhankelijk van het gekozen TravelPack ontvangen zij ook een voucher om na de vakantie gratis of met korting een fotoalbum te laten maken bij webprint.nl. Kijk voor meer informatie op www.cashpassport.nl


Deel dit artikel
Vorige bericht

ArkeFly en Corendon: de wind in de zeilen

Volgende bericht

Geen WK-loze vakantie Italie-gangers HI

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.