Nieuws

56.000 vakantiegangers de dupe van Ryanair staking

Zowel de Duitse als de Nederlandse vakbonden sloten zich gisteravond aan bij hun collega’s in België, Zweden en Ierland die eerder al hadden besloten vrijdag het werk neer te leggen. Ryanair zal daardoor meer dan een zesde van zijn 2.400 vluchten op vrijdag moeten annuleren.

Uit een analyse van claimbureau Vlucht-vertraagd.nl blijkt dat meer dan 56.000 Europese vakantiegangers de dupe zijn van de Ryanair staking. Hun vlucht is afgelast en de vakantie gaat mogelijk niet door! Ryanair zal voor een vervangende vlucht moeten zorgen, ticket(s) en mogelijk extra kosten moeten vergoeden en compensatie uitkeren. De luchtvaartmaatschappij steekt echter zijn kop in het zand. Vlucht-vertraagd roept passagiers op om het wangedrag van de Ierse luchtvaartmaatschappij niet simpelweg te accepteren. “Ons standpunt wat betreft Ryanair is vrij simpel; wanneer zij vluchten aanbieden binnen Europa hebben zij zich aan de regels te houden”, stelt Tom van Bokhoven, CEO van Vlucht-vertraagd.nl.

Het Nederlandse bureau is actief in negen Europese landen en krijgt vooral uit België, UK en Italië veel claims binnen voor Ryanair. Ze verwachten hier voor dit weekend een stroom aan Nederlandse claims bij te krijgen. Daarnaast heeft Vlucht-vertraagd.nl extra personeel aangenomen om de claims zo snel mogelijk verwerkt te krijgen.

Vanmiddag vindt er een kort geding plaats tussen Ryanair en de VNV. De luchtvaartmaatschappij hoopt op die manier een stakingsverbod voor Nederlandse piloten af te dwingen.

Reageer met Facebook:

Reacties:

Vorige bericht

Disney Stars nodigt je uit voor het Winterfestival

Volgende bericht

(Live) TravelPro aanwezig bij kort geding Ryanair

Auteur

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Dylan is begonnen als stagiair bij TravelPro. Na zijn stage kreeg Dylan de kans om te blijven bij TravelPro als lid van de redactie. Tijdens deze periode heeft Dylan zijn Bachelor in Tourism Management gehaald.