Curaçao gaat een nieuwe cruiseterminal bouwen die de naam ‘Tula Pier’ krijgt in de richting van het Holiday Beach Hotel Curaçao ten westen van St. Anna Bay. Het bouwproject, dat rond de $ 43 miljoen gaat kosten, wordt naar verwachting gestart in november.

“Eén van de redenen om een nieuwe terminal te bouwen is het feit dat de schepen steeds groter worden, waardoor sommige schepen niet neer in de haven kunnen liggen”, zo laat Edward Suares, directeur van het Curaçao Tourist Board Europe (CTBE) weten tegenover TravelPro. “Daarnaast zijn er best wat kapiteins die de huidige haven niet binnen durven te varen.”

Suares laat weten dat Curaçao continu in gesprek is met nieuwe rederijen. “We zien de interesse voor Curaçao ook heel erg toenemen, dit doordat rederijen continu op zoek zijn naar nieuwe bestemmingen. En de ligging van Curaçao is erg goed. De waardering van Curaçao bij de bezoekers is ook erg hoog, dus het is aantrekkelijk voor rederijen om Curaçao toe te voegen aan hun schema.” Aan het eind van dit jaar zal een grote delegatie uit de Nederlandse reisbranche Curaçao bezoeken in verband met het ANVR-Congres dat dan op het eiland wordt georganiseerd.