Gisteravond hield Turkish Airlines een Corporate Club Event op het schip SS Rotterdam. “Vorig jaar hielden we het event op de grond, onze passagiers vliegen door de lucht en daarom vonden we het water een juiste locatie voor dit jaar”, zegt Ahmet Sahin (General Manager Nederland Turkish Airlines).

Tijdens de avond, die volledig was verzorgd met een diner en muzikale omlijsting, gaf de Turkse luchtvaartmaatschappij een update over de laatste ontwikkelingen. Voor de vijfde keer op rij is Turkish Airlines door Skytrax uitgeroepen tot ‘Beste Airline van Europa’. “En dat kon Turkish Airlines niet worden zonder de Corporate Club-leden”, zegt Sahin. De Turkse airline vliegt momenteel op 284 bestemmingen, 113 landen en heeft 300 toestellen in hun vloot, met 210 vliegtuigen in bestelling. “Vanaf 29 maart van dit jaar gaat Turkish Airlines drie keer in de week vliegen op Juba (Zuid-Sudan) en vanaf 27 juni kunnen we Hanoi (Vietnam) toevoegen aan onze bestemmingen, Turkish Airlines gaat hier vijf keer per week op vliegen”, zegt Rachel Boshoven (Corporate Account Manager bij Turkish Airlines). Deze nieuwe bestemmingen worden vanaf de luchthaven in Istanbul – en tevens hub van Turkish Airlines – aangevlogen. “Vanaf Istanbul bereiken we binnen drie uur 80 bestemmingen.”

Partnerships
Turkish Airlines vervoerde in 2014 5,5 miljoen passagiers en heeft dit aantal in 2015 weten te verhogen naar 61,7 miljoen passagiers. Naast het feit dat het vervoeren van de passagier hun core business is, laat Turkish Airlines zich ook graag zien tijdens sportevents, zoals basketbal en voetbal. “We zijn de official airline partner voor het EK-Voetbal 2016. Daarnaast is golf een belangrijke sport voor onze luchtvaartmaatschappij en houden we elk jaar in Belek ons eigen Turkish Airlines Golf Open.” Daarnaast is Turkish Airlines een samenwerking aangegaan met Warner Bros voor de promotie van de nieuwe film Batman versus Superman. In de film wordt de cabine van een Boeing 777-300ER gebruikt als decor. Ook zullen de acteurs Ben Affleck (Batman) en Jesse Eisenberg (Superman-schurk Lex Luthor) een rol spelen in de speciale safety video van Turkish Airlines.

Corporate Club

Turkish Corporate club is een corporate travel programma dat tal van voordelen biedt. “En waar geen kosten aan zijn verbonden. Een van de voordelen is sparen tot 25% korting, gratis omboeken en 40 kilogram aan bagage in de economy class en 60 kilogram in business class. Daarnaast sparen leden voor miles & smiles.”