Nieuws

Air France-KLM benoemt opvolger De Juniac

De Raad van Bestuur van Air France-KLM heeft gisteren Jean-Marc Janaillac benoemd tot opvolger voor Alexandre de Juniac, die onlangs liet weten zijn functie neer te leggen. Janaillac wordt tot en met 31 juli ingewerkt door De Juniac en neemt daarna de functie van CEO over.

Janaillac is sinds 2012 de topman bij het internationale transportbedrijf Transdev. Daarvoor was hij –  van 2010 tot 2012 – voorzitter en CEO van de RATP Dev en van 2004 tot 2010 was hij Managing Director, Group Development voor de RATP. Hij was voorzitter en CEO van de Maeva toerismegroep 2000-2002 en Chief Operating Officer van de AOM luchtvaartmaatschappij vanaf 1997 tot 2000.  Janaillac was van 1989 tot 1994 directeur van Air France.

De selectiecommissie koos voor Janaillac vanwege zijn kennis over de transportsector in zowel Nederland als Frankrijk.

© 2016, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Reageer met Facebook:

Reacties:

Vorige bericht

Lucy Looyen wint KLM Nachtlampje

Volgende bericht

KLM in winter naar Miami en Colombo

Auteur

Sharon Evers

Sharon Evers

"De reisbranche is een interessante branche die nooit stilstaat. En dat is precies waar ik van houd. Ik houd van beweging en ben er graag als de kippen bij als er ontwikkelingen voordoen die ik in elke journalistieke vorm met jullie ga delen."