Vanaf volgend winterseizoen (25 oktober 2017) voegt Hainan Airlines drie keer per week een directe vlucht tussen Shanghai Pudong en Brussels Airport toe. Deze vluchten staan gepland op maandag, woensdag en vrijdag en worden aangevlogen met een Dreamliner 787-9.

Hainan Airlines bood in het verleden al een directe vlucht tussen Brussel en Shanghai aan, van mei 2010 tot december 2011, naar aanleiding van de Wereldtentoonstelling in Shanghai. De luchtvaartmaatschappij heeft nu besloten om permanent directe vluchten aan te bieden.
“De directe verbinding tussen Brussel en Shanghai biedt beide landen nieuwe groeimogelijkheden, aangezien hierdoor directe handelsrelaties en het toerisme gestimuleerd worden. De Belgen kunnen de fascinerende groeiende Chinese metropool verkennen, en de Chinezen kunnen hun ontdekking van Europa starten in Brussel, het hart van Europa. Het uitgebreide netwerk vanuit Brussels Airport naar andere Europese bestemmingen en naar Afrika biedt bijkomende mogelijkheden voor zakenreizigers en toeristen uit de regio van Shanghai”, aldus Arnaud Feist, CEO van Brussels Airport Company.

Hainan Airlines is al sinds 2006 aanwezig op Brussels Airport en verzorgt momenteel een dagelijkse directe route tussen Peking en Brussels Airport. Nadat in november 2016 in Peking een intentieverklaring werd ondertekend, heeft Hainan Airlines nu in beide luchthavens de nodige slots verkregen om de directe route tussen Shanghai en Brussel vanaf 25 oktober 2017 aan te bieden.