(VIDEO) “Er zullen altijd reisbureaus blijven, dat geloof ik wel. Maar niet op de manier zoals ze nu en zeker de afgelopen jaren acteerden. Het puur en alleen dozen schuiven vanuit een reisbureau daar geloof ik niet in. Je ziet nu ook de opkomst van persoonlijk reisadviseurs, véél persoonlijker en daar geloof ik wel in. Retail op een heel andere manier…”, aldus Joost Romeijn (oprichter/eigenaar Sundio Group) op 7 ditches tv op de vraag hoe hij denkt over de diehard believers die zeggen dat reisbureaus nooit zullen verdwijnen.

Romeijn liet tevens weten dat de kans dat hij Sundio (Sunweb, Eliza was here, GOGO, Beachmasters, Bizztravel, Husk, X-travel, Jiba, Surfblend, Sudtours en Primavera Reizen) een keer gaat verkopen aanwezig is. “Omdat ik zie dat volume in de markt belangrijker wordt. Het is een mooi en flink bedrijf, maar er zijn veel grotere bedrijven en ik denk dat er een moment komt dat Sundio beter gedijt in een nog groter bedrijf. Het is voor mij belangrijk om ervoor te zorgen dat Sundio op een plek komt waar het nog beter kan doorgroeien. Het bedrijf waar ik 25 jaar aan heb gebouwd, moet nog 25 jaar door kunnen.”

Foto: printscreen 7 ditches tv.

De ambities voor Sundio liggen internationaal. “In België en Scandinavië willen we groeien en doorstoten. Daarnaast moet ook Duitsland groot worden op het gebied van pakketreizen. Iedereen riep tien jaar geleden dat de pakketreis ten dode opgeschreven stond, maar dat is absoluut niet het geval.” Met Sundio bedient Romeijn inmiddels een miljoen klanten per jaar. Sinds twee jaar is hij er geen CEO meer. Gert De Caluwe is tegenwoordig CEO van Sundio.

“Ik ben nog wel betrokken en houd mij vooral met de strategie van het bedrijf bezig. Daar gaat nog wel een stuk van mijn tijd heen. Doordat ik een stap terug heb gezet, kan ik heel creatief bezig zijn. Daarnaast ben ik bezig met het ontwikkelen van nieuwe business, redelijk reiswereld georiënteerd. Ik heb niet de illusie dat als je in de ene business succesvol bent je ook in andere branches succesvol bent. Ik ben naast Sundio bezig met de senioren doelgroep. Dat klinkt ouderwets, maar ik ben volop met de bus bezig”, aldus Romeijn, die in april 2016 Bolderman Excursiereizen overnam. “De bus is een product wat extreem veel toegevoegde waarde heeft. Ik ben daar hetzelfde aan het doen als wat we bij Sundio hebben gedaan, namelijk het samenvoegen van een aantal organisaties, volume creëren, nieuwe producten ontwikkelen. Dat ga ik niet onder Sundio doen.”

[vimeo 216889425 w=640 h=360]