Air Transat heeft het boekingsseizoen voor 2018 geopend waardoor vluchten voor volgend jaar met de luchtvaartmaatschappij vanaf nu zijn te boeken. Touroperators kunnen nu al starten met het samenstellen van hun pakketreizen naar Canada en consumenten die een los ticket willen boeken voor 2018 kunnen dat per direct doen.

Het vluchtschema voor 2018 vanuit Nederland en België is zowat gelijk aan dat van 2017. Op 19 april 2018 is de eerste vlucht van Amsterdam naar Toronto en op 5 mei naar Vancouver. Daarna loopt de frequentie van de directe vluchten door tot vier vluchten per week naar Toronto, drie naar Vancouver en een naar Calgary. De eerste vlucht vanuit Brussel naar Montréal vindt plaats op 30 april 2018. Vanuit België worden er tot drie directe vluchten per week aangeboden. TravelPro nam onlangs nog een kijkje aan boord van een A330 van Air Transat. Yvonne Halderman is sinds 1 juni jl. de nieuwe sales manager van de luchtvaartmaatschappij  voor de Nederlandse markt. Vanuit AVIAREPS België wordt de Duitse en Zwitserse markt bediend.

Binnenlandse vluchten
Dit jaar zijn extra binnenlandse vluchten toegevoegd zodat reizigers naar Canada meer overstapmogelijkheden hebben. Zo is Montréal vanuit Amsterdam gemakkelijk bereikbaar door de binnenlandse vlucht vanuit Toronto. Ook is het goed mogelijk tijdens een vakantie zowel de west- en oostkust te combineren door het grote aanbod aan binnenlandse vluchten.

Nieuwe maaltijden aan boord
Ook zijn dit jaar nieuwe maaltijden aan boord geïntroduceerd. Zowel in Economy als in Club Class krijgen passagiers nieuwe maaltijden geserveerd. Van Europa naar Canada is er in de Economy Class keuze uit drie warme gerechten die dagelijks vers bereid worden. In de Club Class kunnen passagiers een keuze maken uit het Chef Menu van de Canadese chef Daniel Vézina. Deze worden geserveerd met een kaasplateau, dessert en glas wijn. Voor Economy Class passagiers zijn deze maaltijden ook beschikbaar tegen betaling.