De volgende drie schepen die de draagbare ‘Ocean Medallion’ technologie gaan krijgen voor haar passagiers, zijn door Princess Cruises bekend gemaakt. Het gaat om de Golden Princess, Crown Princess (beide in november 2018) en de Ruby Princess (januari 2019).

De plastic kaart die de passagiers decennia hebben gehad zullen worden vervangen door een medaille die niet groter is dan een klein muntstuk en ongeveer 50 gram zal wegen. De passagier kan deze op alle mogelijke manieren bij zich dragen. Door deze toepassing worden de fysieke en digitale werelden samengebracht tot een unieke persoonlijke service. Enkele voordelen zijn een snellere in- en ontscheping in de havens, de deur naar de stateroom gaat automatisch open als de passagier aan komt lopen, de passagier vindt eenvoudig familie en vrienden op het schip en het helpt de passagier om zo snel mogelijk van punt A naar B te komen, zoals een gps in een auto. En de medaille maakt het mogelijk om aankopen te doen, zonder dat hier extra handelingen met een kaart of papieren nodig is. Maar ook kan men voorkeuren voor eten en drinken aangeven en zal de interactie tussen de passagiers en het personeel nog sterker verbeteren.

De afvaart van de Regal Princess op 13 november zal de eerste afvaart zijn waarbij de passagiers gebruik kunnen maken van de ‘Ocean Medallion’. Ook de Royal Princess, Caribbean Princess en de Island Princess zullen worden aangepast naar deze nieuwste technologie.

Jan Schwartz, President van Princess Cruises, geeft aan: “Met de toevoeging van deze drie schepen aan het ‘Ocean Medallion’ project gaan we verder in het vergroten van de gasttevredenheid aan boord van onze schepen. Ook in de volgende jaren zullen meer en meer passagiers kennis kunnen maken met deze geheel nieuwe technologie, die je vooralsnog nergens anders ter wereld zult aantreffen. Zo zal een cruise met Princess Cruises nog meer een onvergetelijke vakantie worden.”