Nieuws

7% meer Nederlanders op vakantie naar Tsjechië

7% meer Nederlanders op vakantie naar Tsjechië
Tsjechië is altijd geliefd geweest bij Nederlanders

CzechTourism constateert een wereldwijde groei van 14,4% in het aantal arriverende toeristen in het eerste kwartaal van 2012 ten opzichte van dezelfde periode in 2011. Maar liefst 1.280.000 toeristen bezochten Tsjechië. Met name aankomsten van Russen (+37,2%) en Chinezen (+20,4%) stegen. Ook Nederlanders bezochten het land van natuur en cultuur veelvuldig: het Czech Statistical Office noteerde vanuit Nederland een groei van 7%.

Tsjechië is altijd geliefd geweest bij Nederlanders maar maakt na een terugval vanwege de crisis nu een flinke “comeback”. Het jaarlijks aantal Nederlandse toeristen ligt weer op het niveau van vóór de crisis, rond de 200.000. In het eerste kwartaal 2012 noteerde CzechTourism een groei van maar liefst 7% ten opzichte van dezelfde periode in 2011. Tsjechië beleeft deze “comeback” in tijden van laagconjunctuur volgens het verkeersbureau dankzij de scherpe prijs/kwaliteitverhouding. Een leuke zomervakantie, citytrip of wintersport is daardoor in Tsjechië ook met een beperkt budget haalbaar. Prijzen voor luxueuze hotels, restaurants en buitensportactiviteiten zoals wintersport zijn in Tsjechië aanzienlijk lager dan in andere vakantielanden.

© 2013 – 2012, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Reageer met Facebook:

Reacties:

1 Comment

Vorige bericht

KLM laat reiziger bijbetalen voor koffer

Volgende bericht

Positief geluid voor Luchthaven Twente

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.