Toerkoop gaat een nieuwe koers varen, dit heeft er toe geleid dat Van Gerwen heeft besloten met haar zestien reisbureaus Toerkoop te verlaten. Volgens het bestuur komt het ondernemerschap weer centraal te staan. “Wij zijn er weer voor de échte reisondernemers”, laat de organisatie weten.

Nieuw is dat dat niet langer expliciet onder de naam Toerkoop hoeft, maar de ondernemer kan zich naar buiten volop presenteren en profileren met zijn eigen naam én daarmee het eigen reisbureau. Daaraan wordt het kwaliteitslabel Toerkoop toegevoegd.

“Toerkoop biedt de reisondernemers een basisdienstverlening waarin naast de ICT en inkoop ook een uitgebreid marketingpakket is opgenomen. Hiermee wordt de reisondernemer de ‘local hero’ in ondernemende reizen”, aldus Toerkoop. De organisatie gaat de aangesloten reisondernemers (de leden) weer optimaal faciliteren. “Wij hebben afspraken gemaakt (en zijn volop in onderhandeling) met diverse partijen die exclusief onze reisondernemers ondersteunen of zaken uit handen gaan nemen, zodat onze leden zich weer volledig op het adviseren en verkopen van reizen kunnen richten.”