KLM en Transavia leveren een forse bijdrage aan de capaciteitsgroei van Air France-KLM, dat haar definitieve winterdienstregeling bekend heeft gemaakt. De capaciteit van KLM groeit met 6,2% en die van Transavia over het gehele netwerk gezien met 14,6%.

“Met een capaciteitsgroei van 5,5% deze winter, hervat Air France-KLM haar offensief en groeistrategie op de luchtmarkt”, aldus Jean-Marc Janaillac, voorzitter en CEO van Air France-KLM. Ook KLM en Transavia leveren beiden een fors aandeel in de capaciteitsgroei.

KLM voegt met ingang van de winterdienstregeling 2017 met San José (Costa Rica), Mauritius en Mumbai (India) drie geheel nieuwe bestemmingen toe aan haar netwerk. In totaal stijgt de capaciteit van KLM het komende winterseizoen met +6,2% ten opzichte van het winterseizoen 2016.

“Het openen van nieuwe bestemmingen en het verhogen van de capaciteit op intercontinentale en Europese vluchten is geheel in lijn met onze netwerkstrategie en geeft klanten wereldwijd een breder aanbod en meer keuze aan bestemmingen”, aldus Pieter Elbers (KLM president-directeur & CEO). De winterdienstregeling gaat in op 29 oktober en duurt tot en met 24 maart 2018.

Op haar medium- en kortafstandsnetwerk biedt Air France-KLM zestien nieuwe bestemmingen aan deze winter. In navolging op het zomerseizoen zal KLM doorgaan met Catania (Italië), Gdansk (Polen), Graz (Oostenrijk), Londen-Stad (Verenigd Koninkrijk), Malaga (Spanje) en Porto (Portugal).

Voor het winterseizoen 2017-2018 zal KLM haar vluchtenfrequenties naar Athene (Griekenland), Aalborg (Denemarken), Dublin (Ierland), Helsinki (Finland), Göteborg (Zweden), Luxemburg ), Neurenberg (Duitsland), Rome (Italië) en Stuttgart (Duitsland) opvoeren.

Air France-KLM laat weten dat Transavia blijft groeien en in totaal 26 nieuwe routes aanbiedt vanuit Nederland en Frankrijk. Vanaf Amsterdam Airport Schiphol zijn dat Belgrado (Servië), Helsinki (Finland), Katowice (Polen), Ljubljana (Slovenië), München (Duitsland), Sofia (Bulgarije), Zürich (Zwitserland) en Olbia (Italë).

Vanaf Eindhoven Airport gaat Transavia vliegen naar Marrakech (Marokko), Sevilla (Spanje), Tel Aviv (Israël) en Stockholm (Zweden) vanaf Eindhoven Airport. Vanaf Rotterdam The Hague Airport gaat de luchtvaartmaatschappij vliegen op Al Hoceima (Marokko), Lissabon (Portugal), Bergerac (Frankrijk), Venetië (Italië) en Valencia (Spanje).

Vanaf zowel luchthavens in Nederland en Frankrijk zal Transavia Voor het winterseizoen 2017-2018 in totaal 106 bestemmingen in 33 landen aanbieden met 70 Boeing 737’s.