De Nederlandse topman Paul Gregorowitsch wordt per direct vervangen als Chief Executive Officer van Oman Air, dat heeft de luchtvaartmaatschappij bekend gemaakt middels een persbericht.

In de internationale luchtvaart wordt gesproken over een verrassing, maar Gregorowitsch heeft tegenover diverse media laten weten in goede harmonie te vertrekken bij Oman Air. De luchtvaartmaatschappij zou hem hebben gevraagd om twee jaar bij te tekenen als CEO, maar Gregorowitsch had eerder al de wens uitgesproken om samen met zijn vrouw terug te keren naar Nederland.

Lees hier het interview terug dat TravelPro had met Gregorowitsch over zijn jeugd, carrière en plannen met Oman Air.

Oman Air laat weten dat de raad van bestuur Gregorowitsch bedankt voor zijn inspanningen tijdens zijn dienstverband. Abdulaziz Saud Al Raisi, Executive Vice President Products & Brand Development, zal met onmiddellijke ingang fungeren als waarnemend CEO tot een nieuwe CEO is gevonden. De nieuwe CEO moet een Omani worden.

De voormalige topman van KLM, airberlin en Martinair, ging in de zomer van 2014 aan de slag bij Oman Air. Hij volgde destijds Wayne Pearce op, die de luchtvaartmaatschappij in februari van hetzelfde jaar verliet. Gregorowitsch had in eerste instantie een contract voor twee jaar en zou eigenlijk pas in 2018 de airline als CEO verlaten.

Oman Air opende in de zomer van 2015 haar Europese hoofdkantoor in The Base op Schiphol. Destijds reageerden aanwezige touroperators enthousiast en gaven aan een samenwerking met Oman Air wel te zien zitten.