Groupe du Louvre, moedermaatschappij van Louvre Hotels Group, tekent een overnameovereenkomst voor een aanzienlijke meerderheid in de aandelen van hotelketen Hôtels & Préférence. Door deze overname breidt Louvre Hotels Group haar portfolio uit met 140, voornamelijk 4- en 5-sterren, hotels.

Met de overname van de Hôtels & Préférence-keten onderstreept Louvre Hotels Group haar strategie om het aanbod en de ontwikkeling in zowel Frankrijk als daarbuiten te versterken. Vorig jaar werden er drie nieuwe Italiaanse hotels toegevoegd aan het portfolio.

Hôtels & Préférence werd opgericht in 2000 en heeft een snelle groei doorgemaakt. Momenteel beschikt de keten over 140 hotels, waarvan 122 in Frankrijk. De overige hotels bevinden zich in Europa, China, Canada en Colombia. 80% Van de hotels betreft een vier- of vijfsterren hotel. De keten omvat een totaal van 9165 kamers.

“Dit is een prachtige stap in het verbeteren van onze marktpositie en marktstrategie. We delen dezelfde veeleisende normen en waarden voor gastvrijheid en omarmen de vele samenwerkingsvoordelen om de groei zowel in Frankrijk als internationaal voort te kunnen zetten”, aldus Pierre-Frédéric Roulot, CEO van Groupe du Louvre en Jin Jiang International, Europe.