Dion Graus (PVV) heeft in de Tweede Kamer opgeroepen om desnoods de koning en koningin naar Parijs te sturen om de KLM te redden. “We laten de beste Hollandse kaas van het kurkdroge Franse stokbrood eten.”

“Reeds twee keer eerder heb ik een debat aangevraagd en een motie ingediend om aandelen in Air France-KLM terug te kopen. Nederland zou minimaal evenveel aandelen moeten hebben als de Fransen. Daarnaast moeten we er voor zorgen dat er geen banen uit Nederland meer worden overgeheveld naar Parijs”, aldus Graus.

Diezelfde Graus sprak zijn verbazing uit dat er in zijn ogen weinig wordt gedaan vanuit de overheid om KLM te helpen. “We redden Unilever met € 1,4 miljard, waar het ging om 3.000 banen, maar waarom helpen we KLM met indirect meer dan 100.000 banen in Nederland niet? Het is onze derde grote particuliere werkgever!”

“Wat gaan de ministers en de regering doen om KLM te helpen, hoe staat het met het reddingsplan? Zorg dat KLM genationaliseerd wordt, of laten we teruggaan naar twee CEO’s bij Air France-KLM (een van Air France en een van KLM) en stuur desnoods de koning en de koningin naar Parijs om onze nationale trots te redden”, aldus Graus, die eveneens benadrukte dat KLM er alles aan doet om overlast voor omwonende te verminderen en van mening is dat Nederland reizigers geen tickettax moet opleggen.