CoronavirusNieuws

Aangescherpt reisadvies voor Oostenrijk

In de deelstaten Oberösterreich en de deelstaat Salzburg is het aantal coronabesmettingen toegenomen, dat meldt het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Daarom gaan deze deelstaten van kleurcode ‘geel’ (let op: veiligheidsrisico’s) naar kleurcode ‘oranje’ (alleen noodzakelijke reizen).

Reis alleen voor noodzakelijke reizen en niet voor toerisme naar de deelstaten Tirol (met uitzondering van de gemeente Jungholz), Vorarlberg (met uitzondering van de gemeente Kleinwalsertal/Mittelberg), Niederösterreich, Oberösterreich, Wenen en Salzburg.

Na een verblijf in deze deelstaten moeten reizigers van BuZa bij terugkeer in Nederland 10 dagen in thuisquarantaine. Buiten de genoemde deelstaten blijft de kleurcode ‘geel’ (let op veiligheidsrisico’s) geldig. Dit geldt ook voor de deelstaat Ost-Tirol. U hoeft niet in thuisquarantaine bij terugkeer in Nederland als reizigers uit gebieden met kleurcode ‘geel’ komen. De thuisquarantaine geldt ook niet als hen die vanuit een ‘geel’ gebied rechtstreeks naar de luchthaven Wenen (Schwechat), de luchthaven Innsbruck, de luchthaven Salzburg en de luchthaven Linz (Hörsching) reizen.

© 2020, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorige bericht

Tweede schip MSC Cruises is uitgevaren

Volgende bericht

Reisadvies Porto gewijzigd naar oranje

Auteur

Sharon Evers

Sharon Evers

"De reisbranche is een interessante branche die nooit stilstaat. En dat is precies waar ik van houd. Ik houd van beweging en ben er graag als de kippen bij als er ontwikkelingen voordoen die ik in elke journalistieke vorm met jullie ga delen."