CoronavirusNieuws

Aangescherpte inreisbeperkingen voor Frankrijk, Duitsland en België

Frankrijk, Duitsland en België hebben hun inreisbeperkingen voor Nederlandse reizigers aangescherpt, dat laat het ministerie van Buitenlandse Zaken vandaag weten.

Frankrijk
Reis je zonder vaccinatie- of herstelbewijs naar Frankrijk? Vanaf zondag 18 juli 2021, 00.00 uur mag de negatieve PCR-test of antigeentest niet ouder zijn dan 24 uur (gerekend vanaf het moment van afname). Dit geldt als je Frankrijk inreist met de auto, boot, trein of bij vertrek met het vliegtuig (dus met elk vervoersmiddel). Als je aan één van de voorwaarden voldoet, hoef je niet in quarantaine bij aankomst in Frankijk. Dit geldt voor alle reizigers vanaf 12 jaar.

Duitsland
Vanaf 18 juli 2021 is Nederland voor Duitsland risicogebied. Ben je de afgelopen 10 dagen alleen in Nederland geweest? Dan moet je je vóór vertrek registreren. Als je het negatief testresultaat, het (digitaal) vaccinatiebewijs of herstelbewijs upload tijdens het registreren, dan hoef je niet in quarantaine. Laat je je in Duitsland testen, dan ga je voor het testen en tot ontvangst van het negatief testresultaat in quarantaine. Je kunt een PCR-test of een antigeen sneltest laten afnemen. Reizigers die per vliegtuig Duitsland binnenkomen moeten een negatief testresultaat, het (digitaal) vaccinatiebewijs of herstelbewijs vóór vertrek kunnen laten zien. Deze regels gelden ook voor kinderen vanaf 6 jaar. Doorreizigers en personen die maximaal 24 uur in Duitsland blijven zijn uitgezonderd.

België
Vanaf 17 juli 2021 voert België inreismaatregelen in voor Nederlandse reizigers. De kleurcode van België is geel. Je hoeft niet in quarantaine, als  je een digitaal coronacertificaat hebtt met volledige vaccinatie (minimaal 2 weken oud), of een recente negatieve PCR-test die niet ouder mag zijn dan 72 uur voor aankomst in België, of een herstelcertificaat voorzien van een positieve test op COVID-19 die maximaal 180 dagen geleden is afgenomen. Het herstelcertificaat mag niet ouder zijn dan 11 dagen. Blijf je langer dan 48 uur? Vul dan binnen 48 uur voor aankomst het Passagier Lokalisatie Formulier in.

© 2021, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Author

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorige bericht

De reissector: al anderhalf jaar een ramp

Volgende bericht

Favela Street Curaçao Project te gast bij Curaçao Marriott Beach Resort

Auteur

Sharon Evers

Sharon Evers

"De reisbranche is een interessante branche die nooit stilstaat. En dat is precies waar ik van houd. Ik houd van beweging en ben er graag als de kippen bij als er ontwikkelingen voordoen die ik in elke journalistieke vorm met jullie ga delen."