Nieuws

Aanvragen visum Oman gewijzigd

Voor reizigers die naar het Sultanaat van Oman gaan, is een toeristenvisum vereist. Sinds kort zijn er enkele belangrijke wijzigingen.

Oman werkt al langere tijd met een e-visum dat online aangevraagd kan worden op de site van de Royal Oman Police. Er zijn visa voor reizen tot 10 dagen (€12) en reizen tot 30 dagen (€45). Het is aan te raden vanaf een maand voor aankomst in Oman het visum aan te vragen. Tot voor kort was het daarnaast ook mogelijk bij aankomst op de internationale luchthaven van Muscat een visum aan te vragen. Dit is per direct niet meer mogelijk. Alle reizigers naar Oman kunnen dus nu alleen nog online en voorafgaand aan hun reis het visum aanvragen.

Combinatie met Dubai
Sommige Nederlandse reizigers combineren een reis naar Oman met Dubai. In het geval dat eerst Dubai wordt aangedaan dient bij de immigratiedienst van Dubai een combinatievisum voor Dubai én Oman te worden aangeschaft. Dit is van toepassing wanneer reizigers over land in Oman aankomen. Bij de grens tussen Dubai en Oman kan ter plekke géén visum worden aangeschaft.

Voor de visumaanvraag ga naar https://evisa.rop.gov.om/.

© 2019, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Reageer met Facebook:

Reacties:

Vorige bericht

Van de Kreeke (directeur Groningen Airport Eelde) legt functie neer

Volgende bericht

Boardingpass overbodig voor compensatieclaim

Auteur

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Dylan is begonnen als stagiair bij TravelPro. Na zijn stage kreeg Dylan de kans om te blijven bij TravelPro als lid van de redactie. Tijdens deze periode heeft Dylan zijn Bachelor in Tourism Management gehaald.