CoronavirusNieuws

Aartsen (VVD): ‘Zet steunregelingen sneller open, zodat faillissementen zoals bij d-reizen voorkomen worden’

‘Zet steunregelingen sneller open, zodat faillissementen zoals bij d-reizen voorkomen worden’, die oproep deed VVD’er Thierry Aartsen vanmiddag in de Tweede Kamer aan minister Bas van ‘t Wout (Economische Zaken en Klimaat). 

Vanochtend werd bekend dat D-rt Groep, het bedrijf achter d-reizen, failliet is verklaard door de rechtbank te Haarlem. Volgens Aartsen is het faillissement ‘verschrikkelijk zuur’ en is er volgens hem sprake van ‘vertraging op de lijn bij de steunpakketten, terwijl het geld juist snel op de rekening van ondernemers moet staan.’

Vreselijk nieuws
Van ‘t Wout vindt het faillissement van d-reizen vreselijk nieuws, voor de mensen die er werken en de eigenaren. Hij stelt dat alles op alles wordt gezet om steungeld zo snel mogelijk bij zo veel mogelijk ondernemers te krijgen. Hij stelt ook dat het optuigen van dergelijke regelingen zoals het Voucherfonds ingewikkeld en tijdrovend is. ‘Helaas kunnen er alsnog individuele bedrijven omvallen’, aldus Van ‘t Wout. Verder liet hij weten het proces wat betreft de afwikkeling van het faillissement van D-rt af te wachten, dit op vragen van SP-kamerlid Van Kent. Van Kent vroeg of de minister bereid was om samen met de branche-organisatie te kijken naar een doorstart.

© 2021, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Author

2 Reacties

  1. 6 april 2021 at 16:25

    Wat een bullshit van ‘t Wout. Meer dan vier maanden om een steunmaatregel in te voeren billijken door te zeggen dat het nu eenmaal tijdrovend is? En hoe snel kwamen de miljarden voor de NOW dan los? En die voor de KLM? Ambtenaren lagen te slapen en politici waren alleen maar met zich zelf bezig.

  2. Gerard Visser
    6 april 2021 at 16:14

    Dat is zoiets als Rutte die riep dat hij het allemaal zo erg vond voor al die ouders in de problemen zaten met de zorgtoeslag met de fiscus. Bittere mosterd na de maaltijd. “We doen het samen” is het geveleugeld gezegde van Rutte en de Jonge. In de praktijk zien ook wij daar niets van terug. We geven al meer dan een jaar aan welke impact de lock down heeft op de reiswereld. Tot een maand geleden werden we niet eens genoemd en zijn we behandeld als het afvalputje als onderdeel van de economische malaise voor sommige branches. WIJ hebben onevenredig veel betaald voor de gezondheid van de hele Nederlandse bevolking zonder daarvoor steun te krijgen.

Vorige bericht

TUI: 'Enorme klap voor alle collega’s in de reissector'

Volgende bericht

FTI: ‘De klant mag hier niet de dupe van worden´

Auteur

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Dylan is begonnen als stagiair bij TravelPro. Na zijn stage kreeg Dylan de kans om te blijven bij TravelPro als lid van de redactie. Tijdens deze periode heeft Dylan zijn Bachelor in Tourism Management gehaald.