CoronavirusNieuws

Achterstand boekingen wordt kleiner

Deel dit artikel

De achterstand in boekingen gemaakt in de afgelopen maand is nog maar 10% ten opzichte van de maand september 2019. Dit blijkt uit de ANVR-GfK Boekingsmonitor van september 2021.

In augustus 2021 was nog een 14% achterstand t.o.v. augustus 2019. Ten opzichte van het aantal boekingen in 2020 is sprake van een enorme groei, maar juist in die periode (in 2020) nam het aantal boekingen fors af als gevolg van oplopende coronabesmettingen (2e golf).

Kijkend naar de bestemmingen, is het aandeel Europa iets gedaald. Het aandeel ICA is dus gegroeid maar met 13% nog fors onder het aandeel in september 2019 (22%). Met name Afrika en Zuid-Amerika (door Curaçao, Aruba Bonaire) lopen de achterstand snel in. Binnen Europa doen de meeste bestemming het beter dan in 2019. Grote achterblijvers zijn Tsjechië (-59%), Turkije (-39%) en UK/Ierland (-64%). Scandinavië en Duitsland liepen ook nog achter op de september 2019 cijfers, maar de achterstand is daar veel kleiner.

Author


Deel dit artikel

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorige bericht

Onderzoek: Nederlander staat te springen om op skivakantie te gaan

Volgende bericht

Winterdienstregeling Schiphol zondag van start: vier nieuwe bestemmingen

Auteur

Sharon Evers

Sharon Evers

"De reisbranche is een interessante branche die nooit stilstaat. En dat is precies waar ik van houd. Ik houd van beweging en ben er graag als de kippen bij als er ontwikkelingen voordoen die ik in elke journalistieke vorm met jullie ga delen."