Nieuws

Aeromexico vraagt bescherming aan tegen faillissement

Aeromexico (AM-139) heeft faillissement bescherming in de Verenigde Staten aangevraagd (Chapter 11 procedure), zodat het reorganisatieproces doorgang kan vinden.

Chapter 11 is een vorm van vrijwillige reorganisatie waar bedrijven in financiële nood proberen te reorganiseren onder een door de rechter beheerde bescherming. Het bedrijf zet zijn activiteiten voort tijdens de reorganisatie. Dit is anders dan een liquidatie (Chapter 7). De historie leert dat airlines soms jarenlang onder Chapter 11 bescherming kunnen blijven doorvliegen.

IATA is inmiddels in gesprek met Aeromexico om tegemoet te komen aan de vereisten van de airline om gedurende deze periode in het IATA-BSPsysteem te blijven en ervoor te zorgen dat alle betalingsverplichtingen worden gehandhaafd.

 

© 2020, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Reageer met Facebook:

Reacties:

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorige bericht

Update - AIDA Cruises annuleert reizen tot 31 augustus 2020

Volgende bericht

Video - Harm Kreulen (KLM Nederland) voorafgaand aan eerste vlucht naar Curaçao

Auteur

Sharon Evers

Sharon Evers

"De reisbranche is een interessante branche die nooit stilstaat. En dat is precies waar ik van houd. Ik houd van beweging en ben er graag als de kippen bij als er ontwikkelingen voordoen die ik in elke journalistieke vorm met jullie ga delen."