Nieuws

Afgelopen periode 16% meer boekingen

Uit de afgelopen ANVR GfK Travelscan is gebleken dat het aantal boekingen voor de volgende zomerperiode met 16% is toegenomen ten opzichte van vorig jaar. Voor zowel juli als nadrukkelijk augustus zijn flink extra reizen verkocht. Deze GfK Travelscan is gebaseerd op cijfers tot en met week 41.

Uit eerdere nieuwsberichten is gebleken dat deze stijging komt door de uitschakeling van het Nederlands Elftal, echter is deze uitschakeling bekend geworden in week 42. “Naar mijn mening komt deze groei juist door de groeiende economie. Consumenten hebben weer vertrouwen in de reisbranche en hebben meer te besteden. De bekendmaking van de uitschakeling van het Nederlands elftal was een week later, dus deze stijging komt niet alleen hierdoor”, aldus Mirjan Dresmé tegenover TravelPro.

“Enige tijd geleden heb ik mijn verwachting over het Nederlands boekgedrag uitgesproken. De focus lag voor velen eerst op het voetbal, voetballiefhebbers wachten vaak deze uitslagen af voordat ze zich richten op andere vakantieplannen”, legt Dresmé verder uit. “En daarbij zijn Griekenland, Spanje en Portugal altijd populair. Wat me wel opvalt is dat mensen niet meer zo last-minute gefocust zijn. Dit is zeer positief voor onze reisbranche”.

Volgens Dresmé hoeft Frankrijk zich niet zoveel zorgen te maken het toerisme in de zomer van 2016. “Frankrijk is altijd al een ontzettend belangrijk vakantieland geweest voor Nederlanders. Vakantiegangers boeken ook vaak alleen een accommodatie of gaan zelf op pad met de tent of caravan. Daarbij is het EK in Frankrijk tussen 10 juni en 10 juli, de schoolvakanties starten op 9 juli en lopen tot en met 4 september. Ik zie dus weinig voetbalhinder voor het toerisme naar Frankrijk en toeristen kunnen dit evenement makkelijk ontlopen als ze dat willen”.

© 2015, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Reageer met Facebook:

Reacties:

Vorige bericht

Lees TravelPro #43 van 21 oktober online

Volgende bericht

"Meer ruimte voor verkoop via retail"

Auteur

Ilse van der Heide