CoronavirusNieuws

Aftellen naar afschaffing generieke negatieve reisadvies

Haagse bronnen melden dat demissionair minister-president Mark Rutte en demissionair minister Hugo de Jone (Volksgezondheid) tijdens de persconferentie (11 mei) de afschaffing van het generieke negatieve reisadvies en de herstart van individuele bestemmingsadviezen aankondigen. 

Het reisadvies om niet naar het buitenland te reizen tenzij noodzakelijk zou vervallen op 15 mei. De wijziging van de reisadviezen zouden eigenlijk vorige week al worden aangekondigd tijdens een persconferentie, maar die werd verschoven naar deze week door de hoge besmettingscijfers.

Overigens moeten zowel reisorganisatoren als consumenten de reisadviezen van Buitenlandse Zaken goed in de gaten houden, want mogelijk verplichten landen met een geel reisadvies reizigers vanuit het buitenland nog wel om in thuisquarantaine te gaan. Ook zouden andere reisbeperkingen nog van toepassing kunnen zijn.

Vorige week werden voor enkele Europese bestemmingen de reisadviezen al versoepeld, maar bleef de kleurcodering oranje. De ANVR vindt dat, wanneer er wordt besloten om over te stappen op reisadviezen per land/regio, dat dit zich niet moet beperken  tot Europa.

“Het aanpassen van reisadviezen wordt heel zorgvuldig gedaan. Er wordt informatie ingewonnen bij de lokale overheid, bedrijven, reisorganisaties, lokale betrouwbare pers en Nederlandse (hulp)organisaties die in een land werken. Ook vindt overleg plaats met andere landen van de Europese Unie. Het kan soms voorkomen dat twee landen een verschillend reisadvies geven. Ieder land maakt uiteindelijk zelf een afweging op basis van alle beschikbare informatie”, zo laat het ministerie van Buitenlandse Zaken weten.

De persconferentie start op dinsdag 11 mei om 19.00 uur.

 

 

 

© 2021, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Vorige bericht

Oostdam hoopt op krachtig positief signaal kabinet dat vakantie buitenland mogelijk wordt

Volgende bericht

Google-zoektrends en digitale marketing tips voor de reisbranche

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.