Nieuws

AIDAPerla in quarantaine in Rotterdamse haven

Deel dit artikel

Niemand mag het cruiseschip AIDAPerla, dat momenteel aan de Wilhelminakade in Rotterdam ligt, verlaten of betreden. Aan boord hebben zo’n 30 mensen het norovirus opgelopen, daarnaast zouden nog eens tien mensen zich hebben gemeld met klachten. De hulpdiensten hebben zich inmiddels verzamelend in de haven.

Medisch personeel onderzoekt de passagiers, tot die tijd blijven de opvarenden aan boord. Omdat het schip uit het buitenland komt wordt ‘geen enkel risico genomen’, aldus een woordvoerder van de Veiligheidsregio tegen het AD. “Cruisegangers willen hier aan wal komen en excursies doen. We willen niet dat dit virus zich door de stad zal verspreiden voordat we weten wat passagiers precies mankeren.”

Ondanks alle maatregelen zijn er vanochtend toch passagiers vertrokken op een excursie. Maar volgens de Veiligheidsregio was er vanmorgen nog geen sprake van een noodsituatie, na tienen is er alarm geslagen. Enkele bussen met daarin de passagiers die wel zijn vertrokken op excursie, zijn stilgezet door de gealarmeerde chauffeurs. Andere bussen zijn teruggereden naar het schip. Zij worden zo lang opgevangen in een cruiseterminal.

AIDAperla is donderdag in de vroege ochtend vanuit het Belgische Zeebrugge naar Rotterdam gevaren en zet hierna koers naar Hamburg.

Over een uur moet duidelijk zijn of de maatregelen gehandhaafd blijven.

 

Author


Deel dit artikel

1 Comment

  1. […] AIDAPerla in quarantaine in Rotterdamse haven […]

Vorige bericht

SunExpress: komende zomer vanaf Eindhoven naar Turkije

Volgende bericht

SGR- en SGRZ-vrijstelling voor Teldar Travel

Auteur

Sharon Evers

Sharon Evers

"De reisbranche is een interessante branche die nooit stilstaat. En dat is precies waar ik van houd. Ik houd van beweging en ben er graag als de kippen bij als er ontwikkelingen voordoen die ik in elke journalistieke vorm met jullie ga delen."