Nieuws

Air Canada viert duizendste vlucht Amsterdam-Toronto

Deel dit artikel

In de officiële residentie van Canada in Wassenaar werd gisteravond de duizendste vlucht tussen Amsterdam en Toronto gevierd. De genodigden werden welkom geheten door Sameena Qureshi (Senior Trade Commissioner, Canadese ambassade) en toegesproken door John MacLeod (VP Global Sales & Alliances bij Air Canada).

MacLeod: “We vieren vandaag de duizendste vlucht tussen Amsterdam en Toronto. Het is een mijlpaal voor Air Canada die we niet hadden kunnen bereiken zonder de hulp van onze partners. Nieuwe routes hebben tijd nodig om te kunnen groeien, maar als je eenmaal de duizendste vlucht hebt bereikt weet je zeker dat er een goede markt voor is. Air Canada heeft het meest succesvolle eerste kwartaal ooit bereikt dit jaar. We zijn inmiddels al zes jaar onderweg in ons transformatieprogramma en daardoor zijn we op dit moment succesvoller dan dat we ooit zijn geweest, mede door de hulp van de trade.”

Onderhandelingen
Gisteren werd ook bekend dat Air Canada een exclusiviteitsperiode van 30 dagen is ingegaan om Air Transat over te nemen. “We willen nog meer zaken met jullie doen, dus we hebben een bod gedaan om Air Transat te kopen. Als de onderhandelingen zijn afgerond en er is een deal, dan kunnen we jullie nog meer producten aanbieden vanaf Amsterdam en Brussel”, aldus MacLeod.

Trots
Qureshi sprak namens de ambassadeur van Canada die gisteravond niet aanwezig kon zijn. “We zijn trots dat Air Canada deze duizendste vlucht heeft bereikt en dat de airline Nederlandse reizigers de kans geeft om met een geweldig product naar Canada te reizen. Dat dit een goed product is blijkt wel uit het feit dat Air Canada voor de zevende keer in negen jaar tijd is verkozen tot beste airline in Noord-Amerika door Skytrax. Gemiddeld gaan er ongeveer 140.000 Nederlanders per jaar naar Canada om te genieten van de natuur, steden of zakelijke evenementen. Deze route draagt daar zeker aan bij, dus we verwachten dat we dit mooie aantal kunnen blijven noteren.

777
Vanaf 31 mei verruilt Air Canada Boeing 787-9 voor een Boeing 777-300ER. Daardoor gaat de capaciteit op de route met bijna 1.500 stoelen per week omhoog. In de 777-300ER is is plaats voor 400 passagiers. 336 in economy class, 24 in premium economy en 40 in business class.

Author


Deel dit artikel
Vorige bericht

Solmar, TUI en Eurocamp grote winnaars Zoover Awards

Volgende bericht

Bingo!

Auteur

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Dylan is begonnen als stagiair bij TravelPro. Na zijn stage kreeg Dylan de kans om te blijven bij TravelPro als lid van de redactie. Tijdens deze periode heeft Dylan zijn Bachelor in Tourism Management gehaald.