Nieuws

Air France-KLM CEO wil compensatie voor schade Schiphol-chaos

Deel dit artikel

Ben Smith, de CEO van Air France-KLM, heeft gezegd dat het bedrijf compensatie wil voor een deel van haar verliezen die het oploopt door de Schiphol-chaos.

Smith vertelde dat het “weken of maanden kan duren voordat beveiligingspersoneel eenmaal is aangenomen en ingewerkt vanwege de overheidsvereisten voor veiligheidspersoneel”.

Smith schreef het minder aantal vertragingen op Charles de Gaulle (in vergelijking met onder andere Schiphol) toe aan het besluit van Air France vorig jaar om honderden piloten, monteurs en cabinepersoneel in dienst te nemen in afwachting van een sterke stijging van de vraag deze zomer.

Ondanks zorgen over het toenemende aantal gevallen van COVID-19 en het risico op een recessie, voorspelde hij een grote vraag in de herfst.
Stijgende wereldwijde brandstofprijzen doen de vliegticketprijzen de pan uit rijzen, maar Smith zei dat dit mensen er niet van weerhoudt om te vliegen.

Bekijk hieronder het interview van Smith met CNN.


Deel dit artikel

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorige bericht

'KLM-passagiers kunnen gewoon reizen'

Volgende bericht

Frank Oostdam vanavond bij Op1 over Schiphol-chaos

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.